22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Kemal Abi'den itiraz!

Bakanlar Kurulu'nda Gül tartışması çıktı Önceki günkü Bakanlar Kurulu'nda Maliye Bakanı Unakıtan, Gül'ün adaylığına karşı çıkarken, Babacan, Atalay ve Çelik destek verdi

Başbakan Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışılırken, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın "Abdullah Bey kardeşim kusura bakmasın. Bu meselelerde daha geniş perspektiften bakmak gerekir" dediği öğrenildi.

Erdoğan, toplantıda bakanların görüşlerini tek tek sordu. Edinilen bilgiye göre Unakıtan, "Abdullah Bey kardeşim kusura bakmasın. Gündelik politikalarla geleceğe yürüyemeyiz. Olayı kısa vadeli düşünmeyelim" diye konuştu.

Devlet bakanları Ali Babacan ve Beşir Atalay ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise Gül'ün mutlaka cumhurbaşkanlığına aday olması gerektiğini ifade etti. Gül'e destek veren bakanlar, seçimlerin bu adaylığı onayladığını söylerken, aday olmaması halinde bunun seçmene anlatılamayacağını ve partinin zor durumda kalacağını kaydetti.


10 bakan renk vermedi

10 kadar bakan da sürecin gerginlik yaratılmadan çözülmesi gerektiği üzerinde durarak, Gül'ün lehinde veya aleyhinde ifadeler kullanmadı. Erdoğan ise kendisinin aday olmadığını daha önce açıkladığını belirtirken, Gül meydanların sesi doğrultusunda hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi. Abdullah Gül, aday olduğunu da "Millet iradesine saygının gereğini yerine getirmem gerekir" sözleriyle dile getirirken, Erdoğan bunun üzerine "Abdullah Bey'in kararına saygılıyız" dedi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, isimlerinin sürekli cumhurbaşkanlığı adaylığı için gündeme getirilmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

VATAN
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2007 Çarşamba 18:50:00
Güncelleme :15 Ağustos 2007 Çarşamba 18:54:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
metin altun. IP: 88.247.65.xxx Tarih : 16.08.2007 09:27:06
meraba diyerek başlamak istiyorum? bu konuda sayın kemal unakıtan hem katılmak gerekir hemde katılmamak gerekir diye düşünüyorum? katılmak gereken diye düşüncelerim şöyle. sayın abdullah gül ve sayın recep tayip erdoğan ikilis hükümeti yürütme konusunda daha çok olumlu buluyorum. sayın gül ve sayın erdoğan ikilisi hükümetin başında kalması daha uygun buluyorum ve daha iyi yünetiklerini biliyorum diye düşünüyorum. ama sayın unakıtana katılmadığım ve hem fikir olmadığım husus ta şudur. sadece bir partinin düşünceleri ve iradesi de olmuyor en önemli nokta ve hususlar bir halkın bir milettin iradesidir eyer bu millet bu iradeyi koymuşsa partide bu halkın bu iradeyi ortaya koymuş bu milletin de yerde bırakmamak gerekir. partiyi yücelten ve seçen halktır düşürende yine halktırn ve halk olacaktır. en önemli nokta da budur bunun çok iyi bir şekilde bilincinde olmamız gerekiyordur. bence sayın abdullah gül çok iyi bir cumhur başkanıdır ve olacaktır türk halkına ve türkiye cumhuriyetine çok iyi yakışan bir cumhur başkanıdır ve olacaktır hiç kimsenin kuşkusu olmasın. tam bir osmanlı evladıdır anca bize o yakışır şimdiden vatana millete hayırlı uğurlu olmasını yüce allahtan diliyorum iyiki varsın sayın gül. saygılar