31
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Kılıçdaroğlu bombaladı!

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Telefonlarımız dinleniyor, bütün sırlarımızı biliyor. Kozmik odalara giriyor. İstediği hakimi, savcıyı, valiyi istediği yere atıyor, beğenmediği televizyon kanalını artık kapatacak, yetkiyi Başbakana verdiler" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Kuşadası'na geldi. Sabah basın mensupları, meslek örgütlerinin başkanları ve sivil toplum örgütleriyle kahvaltı yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin cezaevi tahliyeleri konusunda suçlu aramaya başladığını belirterek "AK Parti devletle hesaplaşacakmış. Hangi derin devlet, kozmik odasına girilen derin devlet mi ? AK Parti bu ülkenin neresine girmedi ki " dedi.

Kuşadası Sea Light Otel'de gerçekleştirilen kahvaltıya Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Esnaf Odası Başkanı Halit Şakar, Kuşadası Şoförler Odası Başkanı Erol Soysal, Kuşadası Ticaret Odası Meclis Başkanı M. Oğuz Kabaçam, Kuşadası Otelciler Derneği Başkanı Gürhan Hurda ile çok sayıda meslek örgütü başkanı, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve basın mensupları katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ile CHP genel başkan yardımcıları Gürsel Tekin, Alaattin Yüksel, Umut Oran, Hurşit Güneş, çok sayıda milletvekili ve belediye başkanı katıldı. Kahvaltıda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteciler, meslek kuruluşu başkanları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden gelen soruları cevapladı. İçişleri Bakanlığının Sayıştay tarafından soruşturma izni verilmesi talebiyle gönderdiği kaç dosyaya izin verdiğini merak ettiğini belirterek, ''İçişleri Bakanlığı yolsuzluk mezarlığıdır, tüm yolsuzluklukları biliyorlar ama dosyaları açtırmıyorlar'' iddiasında bulundu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan'ın ''Hizbullah üyelerinin salıverilmesinin arkasında Yargıtayın bulunduğunu, gelecek seçimin derin devlet ile AK Parti arasında geçeceği'' yönündeki bir soru üzerine, ilgili yasa teklifini getiren, yasalaştıran ve sonucuna katlanması gerekenin AK Parti olduğunu söyledi.

AK Parti'nin cezaevinden tahliyeler konusunda suçlu aramaya başlayarak önce Yargıtayı ardından da Danıştayı suçladığını savunan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: ''Kamuoyu vicdanı rahatsız, o zaman suçlu aramaya başladılar. Yargıtaya saldırdılar, Yargıtay Başkanı açıklama yaptı. Baktılar tutmuyor, Danıştay'a saldırdılar. Son derece makul bir açıklama yaptı. 'Hakim ve savcı alacaksanız, sınavları objektif yapın, torpil yapmayın' dedi. Oradan da ekmek çıkmayınca bir başka üyeleri, belki hatırlarsınız, 'Şimdiye kadar onlar bizi fişliyordu, şimdi de biz onları fişliyoruz' diyen milletvekili. Topu nereye atacak? Hiç kimsenin yanıt veremeyeceği bir yere atacak. Nedir o yanıt? Yargıtay bu kararı bilinçli verdi çünkü önümüzdeki seçimlerde AK Parti ile derin devlet hesaplaşacakmış. Hangi derin devlet, kozmik odasına girilen derin devlet mi? AK Parti, bu ülkenin neresine girmedi? Telefonlarımız dinleniyor, bütün sırlarımızı biliyor. Kozmik odalara giriyor. İstediği hakimi, savcıyı, valiyi istediği yere atıyor, beğenmediği televizyon kanalını artık kapatacak, yetkiyi Başbakana verdiler. Allah aşkına kim, nereden kendisini rahatlatmak için gerekçe arama çabasına giriyor. 'Derin devlet' dediler, şimdi bir kişi çıkıp 'derin devlet diye bir şey yok, biz derin devletiz böyle bir amacımız yok' diyemeyecek. Eğer derin devlet olarak onu kastediyorlarsa MGK orada. MGK'nın Başkanı da Sayın Cumhurbaşkanı, onu da seçen AK Parti. Kimden bahsediyorlar? AK Parti bu süreçte ülkeyi ne kadar kötü, beceriksizce yönettiğini göstermiştir. Kamuoyu vicdanı bundan rahatsızdır. Bu rahatsızlığın faturasını sağa sola kesmesinler, kesilen fatura AK Parti'nin yakasına yapışmıştı."

Kılıçdaroğlu, yeni RTÜK Yasası ile Başbakanlığa televizyon kanallarını kapatma yetkisinin de verildiğini, konu hakkında ne düşündüğü yönündeki bir soruya cevapladı. Kılıçdaroğlu, bunun demokratik bir ülkede kabul edilemeyeceğini ancak demokrasi askıya alınmış bir ülkede verilebilecek bir yetki olduğunu kaydederek şunları söyledi: "Başbakan'ın bundan böyle 24 saat televizyon izleyerek beğenmediği haber ya da dizi olursa kanalı kapatacak. Bu yetki az, radyoları da dinlesin. Zaten vatandaşın telefonlarını dinliyorlar. Şimdi sıra geldi televizyon kanallarına. Bu faşizme giden yolda AK Parti'nin uyguladığı bir politikadır. Hiçbir demokraside açıklanacak bir tablo değildir. Nasıl anlatırız biz bunu dünyaya. Bakalım onlar nasıl anlatacaklar?''

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''CHP İktidarında öğrenciler için ne gibi değişiklikler olacak?'' sorusu üzerine öğrencilerin şiddete başvurmadan, cam çerçeve indirmeden tüm düşüncelerini özgür biçimde dile getirmesinden yana olduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, ODTÜ'lü öğrencilerin uzun eşek oynarken verdiği mesajın zihinlerde kaldığını, bu tür eylemlerin kamuoyu desteğini alacağına inandığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "YÖK'ü kaldıracaklarını, üniversiteleri özerkleştireceklerini, öğrencilerin yurt sorununu çözeceklerini ve üniversite yönetimlerinde temsili sağlayacağız. Ayrıca, Başbakan Erdoğan, Yunanistan Başbakanına gereken cevabı vermedi. Türk ordusu Kıbrıs'ta işgalci değildir. ''Başbakan'ın sessiz kalmasını, doğrusunu isterseniz yediremedim. Bahçeli hangi gerekçeyle yeterli görüyor, bilmiyorum."

Kuşadası Limanı'nda yargı kararlarına rağmen yıkımın engellendiğinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, Danıştay kararına rağmen alt mahkeme kararıyla yıkımın engellenmesinin bir garabet olduğunu, bunun ortadan kaldırılması için HSYK'ya gereken başvurunun yapılacağını, konuyu takip edeceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin hiçbir engel olmamasına rağmen 8 yıldır yargıda reform yapmadığını, bunun arkasında AK Parti'nin yargıyı ele geçirme amacının yattığını iddia ederek sözlerini şöyle sürdürdü: ''Şimdi yargıyı ele germsenin yanıt veremeyeceği birçirdiler. Foyaları çıktı ortaya. Bundan sonra daha fazla çıkacak. Yargıyla AK Parti arasında işbirliğini de nasıl işbirliği yaptıklarını da göreceksiniz. Önümüzdeki süreçte insanların nasıl mağdur edilip haksız yere mahkum edildiklerini de göreceksiniz, yandaş yargıçları, savcıları, baskıları göreceksiniz. O baskılar artacaktır. AK Parti kendisini, iktidardan gitmeyecek şekilde programlamış bir partidir. Gitmemek için her tür baskıyı ve şiddeti uygulayacaktır. Baskı nereden gelirse gelsin tüm baskılara direneceğiz. Elimizden geldiği kadar kamuoyunun önüne koyacağız. Ayrıca, tam bir kapalı kutu var ortada. İçişleri Bakanlığı yolsuzluk mezarlığıdır. Tüm yolsuzluklukları biliyorlar ama dosyaları açtırmıyorlar. AK Parti eşittir yolsuzluk. Yargı süreci de kullanılarak, tüm bunların tamamını örtbas etmek istiyorlar, af kanunları çıkarıyorlar. Sanmayın ki gariban vatandaş için çıkıyor. Kendi yandaşları için çıkarıyorlar. Kendi dosyalarını çıkarmak için çıkarıyorlar. İlk vergi barışı çıktığı zaman bundan yararlanan Recep Tayyip Erdoğan'dı, onun şirketleriydi''

Kayseri'de bazı sivil toplum örgütlerinin gazete ilanı vermelerini de eleştiren Kılıçdaroğlu, ''Kayseri Barosu susuyorsa o, olaya ortak demektir. Orada hukukçular, avukatlar varsa gidip adam gibi dosyalara bakmaları lazım. Orada parayla insanları bir araya getirip gazetelere ilan verecekler; bunlar tutmaz, ahlaki değil. Onun altına imza atan sivil toplum kuruluşları kendilerine dönüp baksın. Onlara sivil toplum denmez, onlara iktidar yandaşı sivil toplum denir. Siyasi otoritelerden bağımsız düşüneceksiniz. Gitsinler kendilerini kapatsınlar, AK Parti'nin yan kuruluşu olarak açılsınlar. Daha saygın bir konumda olurlar'' dedi.

Kılıçdaroğlu, salıverilen Hizbullah üyelerine hapiste internet kullanma imkanı sunulduğu iddiasıyla ilgili soru üzerine ''Ne görüşünü söyleyeyim. Mustafa Balbay'a daktilo vermezsiniz, ötekine interneti serbest bırakırsınız'' diye konuştu.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU:
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU:
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU:
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU:
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU:
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU:
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU:
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU:
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU:
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU:
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2011 Pazar 16:09:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?