25
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Kılıçdaroğlu güldürdü!

İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışı için şehre gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Körfezi yerine Haliç'te İzmirlilerin yüzeceğini söyleyince gülüşmelere neden oldu.

Belediye Meclis Salonu'nda verilen brifingde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ardından kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, askerliğini İzmir'de yaptığını ve o dönemde kokudan burnunu tuttuğunu belirterek, şimdi İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kocaoğlu'nun İzmirlilerin Haliç'te yüzeceklerini ifade ettiğini hatırlattı ve bu gerçekleşirse dünyada ilk kez bir metropolde İzmirlilerin Haliç'te yüzeceğini söyledi.


Haliç'in de temizlendiğini ama kimsenin yüzmediğini belirten CHP lideri, konuşmasında körfezleri karıştırarak İzmir Körfezi yerine Haliç demesi gülüşmelere neden oldu. Genel başkanı uyaran yetkililer, Haliç yerine Körfez'de yüzüleceğini hatırlattı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu İstanbul adaylığını hatırlatarak hatasını düzeltti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanlığı boyunca yaptığı icraatları içeren bir konuşma yaptı.


Öte yandan partisi tarafından disiplin kuruluna sevk edilen Ercan Tatı hakkında Kılıçdaroğlu, "Hiçbir genel başkan bu konularda dosyaları incelemez. Dosya merkezimizde inceleniyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 23:58:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?