19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Kılıçdaroğlu o afişi unutmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin 12 Haziran’da bugünkü iktidardan kurtulacağını belirterek, "12 Haziran’da toplumu aydınlatmayan, geriye götüren ampulu kıracağız, yok edeceğiz. Bize güneşin aydınlığı yeter" dedi.

AK Parti'nin Ecevit'li afişini eleştiren Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'a, "Sen Ecevit'in tırnağı bile olamazsın" dedi."Yolsuzluk eşittir AKP" diyen Kılıçdaroğlu, "Yolsuzlukla mücadele edeceğiz diyorlardı. En son bir Avrupa istatistiği yayınlandı. Türkiye rüşvette Avrupa birincisi oldu. Yolsuzluktan beslenenler, kul hakkı yiyenler yolsuzlukla mücadele edebilir mi?" diye kouştu.

Milletvekili seçimleri öncesinde ilk mitingini kurtuluş mücadelesinin başlangıç şehri Samsun’dan başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saat 13.35’de özel uçakla kente geldi. Çarşamba Havaalanında bir grup partili ve milletvekili adayları tarafından alkışlarla karşılanan Kılıçdaroğlu, parti otobüsüne bindi. Bu sırada 10 yaşındaki Yaren Durak’ı gören Kılıçdaroğlu, otobüsten inerek onunla fotoğraf çektirdi. Kılıçdaroğlu, 80 araçlık konvoyla mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na hareket etti. Tekkeköy İlçesi girişinde yaklaşık 300 kişilik partili otobüsün yolu kesti. Kılıçdaroğlu, kurban kesmek isteyen partilileri engellemek istedi. Ancak partililer koçu kesip, kanını Kılıçdaroğlu’nun alnına sürdü. Daha sonra SAMGAZ tarafından şehit polis ailelerine verilen yemeğe katılan Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasında şöyle dedi:

"Yataklarımızda rahat uyuyor, çocuklarımızı rahatlıkla okula gönderebiliryorsak, eğer geleceğe güvenle bakabiliyorsak, onunların yüzü suyu hürmetinedir. Aileler şehit verdiler, bedel ödediler. Şehitler ölmez, onlar ölümsüzdür. Onlar sadece ailelerinin değil, bütün toplumun yüreğindedir. Gönlümüzde yatan, hiç bir ana ağlamasın, üzülmesin. Her ana çocuğuna baksın, çocuğunu büyütsün, muradını görsün ama şehitlik gibi yüce bir payeye de her aile ulaşamaz."

Daha sonra otobüsle miting alanına giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, alanı dolduran 10 bin kişi tarafından coykuyla karşılandı. Konuşymasına başlamadan önce CHP’ye katılan Tekkeköy Belediye Başkanı bağımsız Hayati Tekin’e parti rozeti takattı. ’Başbakan Kılıçdaoğlu’ sloganları ile kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, Ak Parti’yi ve Başbakan Recep Erdoğan’ı eleştirdi. Aile sigortasından, işsizliğe, askerlikten, yolsuzluklara mücadele programına değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gençler askerliğe gideceğiz diye bekliyor. Kısa sürede askerliklerini yaptırıp terhis edeceğiz. Durumu iyi olanlardan bedel alacağız. O bedelle de üniversite yurdu yapacağız" dedi.

"Bunlar ’3Y’ ile mücadele edeceklerini söyleyerek iktidara geldiler" diyen CHP Genel

Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yoksullukla mücadele edeceklerdi. Yoksul sayısı arttı. Resmi rakam 12 milyon 715 bin kişi yoksulluk rakamının altında. Biz aile sigortasını söylediğimiz zaman Recep bey ’kayıt dışı yoksullar var’ dedi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Başbakan yoksul sayısının 12 milyon kişiden daha fazla olduğunu itiraf etti. Birinci ’Y’de sınıfta kaldılar. Yoksul sayısı arttı. Ama dolar milyarderi sayısı da arttı. Japonya’yı geçtik orada. Yolsuzlukla mücadele edeceklerdi. Yolsuzluk eşittir AKP. Öyle değil mi? Türkiye rüşvette Avrupa birincisi oldu. Yolsuzluktan beslenenler, kul hakkı yiyenler, yolsuzluğu bitirebilir mi? Sizden güç ve yetki istiyorum. Güç verin, yetki verin haramilerin iktidarına son verelim. Kitap basılmamış yasak kararı getiriyorlar. Yasakçı kafa yasaklara karşı olamaz. Bunların özgürlük kavramı yok. Kendilerini eleştiren, karşılarında olan herkesi düşman olarak görüyorlar. Biz bizi eleştirenleri de dinleyeceğiz. Onlar tahammül edemiyorlar. Çiftçi kardeşimize söylediklerini hatırlıyorsunuz değil mi. ’Ananı da al git’ demişti. Bu kardeşiniz gitti o anayı buldu elini öptü."

"AMPULÜ KIRACAĞIZ"

Türkiye’nin 12 Haziran’da bugünkü iktidardan kurtulacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "12 Haziran’da toplumu aydınlatmayan, geriye götüren ampulu kıracağız. Bize güneşin aydınlığı yeter" dedi. Daha düne kadar kendilerine ’Projeniz, ürettiğiniz bişey yok, sürekli eleştiriyorsunuz’ denildiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Son 6 aydır CHP Genel Merkezi üniversite gibi çalışıyor" diye konuştu.

Toplumun sorunlarını masaya yatırıp, adam gibi çalışıp proje üretelmesi teklifinde bulunduklarını dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, projelerini bütün topluma anlattıklarını, uluslararası çalışmayı görünce iuktidar sözcülerinin "Sizin verdiğinizden fazlasını veriyoruz" demeye başladıklarını söyledi.

AİLE SİGORTASININ KAYNAĞI

CHP’nin Aile Sigortası Prıjesi’ni anlattıklarında Başbakan Erdoğan ve Ak Parti sözcülerinin buna ’hayal’ denildiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Bir de baktılar, tarihi, zamanı, yeri var. Uluslararası Çalışma Örgütü’nün bu konuda sözleşmesi var. Sonra da ’Biz sizin verdiğinizden daha fazla veriyoruz’ dediler. Sen utanmadan, biz bu projeyi açıkladığımızda bunun kaynağı nerededir diye sormuyor muydun? Beyefendi bugün kalkmış diyor ki: ’Madem ki bu 1972’de kabul edildi, niye o zaman sen uygulamadın’ diyor. Neresini düzelteyim, cehalet böyledir işte. 1972 değil, 1971. Bu bir kanun değil, uluslararası sözleşme, adı da sözleşme. Ne yapalım, dersi Samsun’dan verelim diyorum."

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında, Türkiye’de yoksulluğu tarihe gömmenin boyunlarının borcu olduğunu belirterek, "Yoksulluğu yönetmek için değil, yoksulluğu tarihe gömmek için iktidara talibiz. Biz yoksulluğu ve yoksulu sömürmek için değil, yoksulun de bu ülkenin onurlu bir yurttaşı olduğunu kabul ettiğimiz için iktidara talibiz ve biz eve huzuru getirmeyi istiyoruz. Biz bu ülkede bir kadının, 4 çocuğuna kahvaltı vermedi diye intihar ettiği bir Türkiye istemiyoruz" dedi.

"SEN ECEVİT’İN TIRNAĞI OLAMAZSIN"

Kılıçdaroğlu, DSP’nin merhum lideri Bülent Ecevit’in bir fotoğrafının istismar edildiğini anlatırken Başbakan Erdoğan’ı ağır bir dille eleştiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Afyon ekilmeyecek diye dayatıldığı zaman ’Ekilecek’ diyen Ecevit’ti. ’Kıbrıs’a çıkamazsınız’ dendiğinde Kıbrıs’a çıkan Ecevit’ti. Şimdi kalkıyorlar Ecevit’i istismar ediyorlar. Sen Ecevit’in tırnağı bile olamazsın. Rahmetli Ecevit halkın iktidarını kurmada en önemli adımı atan kişidir. Ecevit’e dil uzatıyorsun. Sen kim, Ecevit kim? Adını ağzına alman için önce bir abdest alman lazım."
 

...
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2011 Pazar 19:56:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?