18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Kılıçdaroğlu ortaya çıktı!

Gün boyu ortalarda gözükmeyen ve oy kullanamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandumla ilgili bir açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yurttaşlarımızın ortaya koyduğu iradeyi saygıyla karşılıyorum. Bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Halkın iradesine saygı gösterilmesinin çok önemli koşulu, uygun ortamın yaratılmasıdır. Bir taraf olan bertaraf olur diyen bir süreci yaşadık. Yurttaşların özgür iradelerine ipotek konmaya çalışıldı.

AKP iktidarı, sadece kendine yarayan bir sistem kurmak için adımını atmıştır. Bu konuda yurttaşlarımızı uyarmaya aynı sorumluluk ve kararlılıkla devam edeceğiz.

Seçmenlerin % 42'si hayır demiş, % 23'ü oylamaya katılmamıştır. Bu azımsanacak bir rakam değldir. İki ay içinde 70 ilde mitingler yaptık ve halkımızla buluştuk. Bu sonucun alınmasında emeği geçen herkese, bize güvenenlere şükranlarımı sunuyorum. Bu ülkenin gerçek sorunlarına çözümler üretecek polikatalar üretmek zorundayız.

% 42'lik sonuç, CHP açısından iyi bir sonuç. Kampanyada yaptığımız çabaları hepiniz biliyorsunuz. Ama halkın iradesi böyle çıktı. Biz bundan sonra da çalışmalarımızı aynı kararlılıkla sürdüreceğiz.

Evet oyunu sadece AKP kullanmadı, farklı partiler kullandı. Bunu parti başarısı olarak ortaya koymak doğru değildir.

Oy kullanmaya gelince, İstanbul'da kaydım vardı aslında. Ama benim bilgimin dışında, bilmediğim bir gerekçeyle gidiliyor ve orada adresimin değiştirildiğine dair kaydım siliniyor. Ve ben bunu çok sonra öğreniyorum. Oysa ben de her yurttaş gibi kaydımın olduğunu sanıyorum. Bu yoğun trafik içinde seçim kütüklerime bakamadım."

.
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2010 Pazartesi 00:14:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?