27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Kılıçdaroğlu’na Kadiri desteği

Kılıçdaroğlu’na Kadiri desteği

CHP’nin Sultanbeyli bürosunun açılışına Kılıçdaroğlu, başkan adayı Kadiri tarikatından emekli imam Bedir ve Kadiri tarikatı lideri Aydın’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi katıldı

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “SSK Genel Müdürü” olduğu dönemde hiç kimseye özel rant sağlamadığını belirterek, “Kemal Kılıçdaroğlu için isterlerse çocukluğundan başlayarak bütün dosyasını inceleyebilirler. Eğer, bana bir şikâyet gelmiş de o şikâyeti göz ardı etmişsem, sorulara muhatap olabilirim. Onun dışında gerisi bana vız gelir tırıs gider, açık ve net” dedi. CHP’nin Sultanbeyli Seçim İrtibat Bürosu’nun açılışını yapan Kılıçdaroğlu’na eski İl Başkanı Gürsel Tekin, Sultangazi Belediyesi Başkan adayı Arif Sağ ve Sultanbeyli Başkan adayı Kadiri tarikatı üyesi emekli imam Osman Nuri Bedir eşlik etti.

‘AKP’den neler çıkacak’
Kadiri tarikatı lideri Aldülhafız Aydın’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, “AKP’liler ‘Sultanbeyli bizim kalemiz’ diyor. Burayı AKP’nin değil ,onuruyla yaşayan, oyunu satmayanların başkenti yapmaya hazır mısınız?” diye sordu.
“Şu AKP’yi biraz daha sallayıp silkelesem daha neler çıkacak” diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Onların maskelerini indirdim ben. Onlar da sizin gibi mütevazı insanlardı. Önce müteahhit oldular. Sonra yolsuzluğa, kul hakkı yemeye müsait oldular. Ben, onların yaptığı gibi sizin omuzlarınıza binmeyeceğim. Kemal Kılıçdaroğlu halkın hizmetkârıdır. ‘5 yıl içinde yoksul aile kalmayacak’ dedik. Diyorlar ki, ‘Onlar hayal âleminde.’ 150 milyar dolar para harcadın. Hangi sorununu çözdün? Belediyenin 23 şirketi var. Kârlı mı, zararlı mı bilen yok. Buralarda kaç kişi çalışıyor bilen yok. Ben başkanlık koltuğuna oturunca belediyede sinek uçsa duyacaksınız. Hesap vermek bizim namus borcumuzdur.”
AKP’nin hakkında yolsuzluk yaptığına dair araştırmalar yaptığını da belirten Kılıçdaroğlu, “Babamın bir sözü var: ‘Sen doğru dur. Eğri, belasını bulur.” Konuşmasının ardından seçim bürosunun açılışını yapan Kılıçdaroğlu’na Sultanbeyli halkı büyük ilgi gösterdi.
Kadiri tarikatı mensubu yaklaşık bin kişinin de partiye katıldığı belirtildi.


 

Milliyet
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 02:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?