27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Kılıçdaroğlu'ndan ağır iddialar

Asfalt konusunda bilgisi olmayan ve 10 bin TL sermaye ile kurulan şirkete 4 milyon Euro’luk iş verip, organize suç işlediler. Başbakan Tayyip Erdoğan ve Topbaş, İstanbul’daki rant şebekesinin başındadır. Topbaş ahlaki olarak o koltuktan ayrılmalıdır.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundular. Tekin ve Kılıçdaroğlu, "10 bin TL sermaye ile kurulan şirkete şirkete 4 milyon euro’luk iş verip, organize suç işlediler. Rantları bir avuç adama aktarıyorlar. Başbakan Tayyip Erdoğan ve Topbaş, İstanbul’daki rant şebekesinin başındadır" dediler. Turyol’a ait bir teknede basın mensuplarıyla biraraya gelen Gürsel Tekin şu iddiaları göndeme getirdi:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İsfalt A.Ş, Eurasfalt şirketinden 1 yıl içinde, 3 milyon 785 bin 500 euroya danışmanlık hizmeti aldı. İsfalt, hem Amerikan Asfalt Enstitüsü’nden, hem TÜBİTAK’tan, hem de Karayolları Genel Müdürlüğü’nden destek alıyor. İsfalt’ın bünyesinde Ar-Ge birimi de bulunuyor. Sanırım bu destekler yetmemiş olacak ki, asfalt konusunda hiçbir bilgi birikimi olmayan bir şirkete bu kadar para ödenerek organize yolsuzluk suçu işleniyor. İsfalt çalışanlarının haklarını, ikramiyelerini ödemeyeceksiniz ama her ne hikmetse Eurasfalt’a yaklaşık 4 milyon Euro ödeyeceksiniz. Bunu hangi vicdan kabul eder."

Serdar Kepenek kim

Kadir Topbaş’ın bir şeylerden korktuğu için sorularını yanıtlamadığını belirten CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise "Bu şirketin ortaklarından biri de Serdar Kepenek. Kim bu Serdar Kepenek? Sayın Topbaş’a soruyorum. Bir şeylerden korkuyor ki açıklamıyor. Sayın Topbaş, ’Biz işimize bakarız’ diyor. Biz ne işler çevirdiğini biliyoruz. Ahlaki olarak o koltuktan ayrılması gerekiyor. Ortada organize bir örgüt var. Rantları bir avuç adama aktarıyorlar. Başbakan Tayyip Erdoğan ve Topbaş, İstanbul’daki rant şebekesinin başındadır. İstanbul’un rantını peşkeş çeken ekibin başındadır" dedi.

100 TL’ye çıktı

Ticaret Sicil kayıtlarındaki bilgilere göre şirket, Almanya uyruklu Serdar Kepenek ve Türkiye doğumlu Fatih Kama tarafından 26 Şubat 2007’de 10 bin TL sermaye ile kurulmuş. İsfalt ile 10 Temmuz 2007’de 1 milyon 752 bin Euro’luk ilk danışmanlık anlaşmasından sadece 12 gün önce 28 Haziran 2007’de şirketin kurucu ortaklarından Fatih Kama hissesini Harun Halıcı’ya devretmiş. Şirketin sermayesi 10 bin TL’den 100 bin TL’ye çıkarılmış. İsfalt’la 1 milyon 752 bin Euro’luk anlaşmadan 10 gün sonra şirket, merkezini Çağlayan’daki Serdaroğlu İş Hanı’ndan, Metrocity Alışveriş Merkezi’ne taşınmış. 17 Nisan 2008’de ortaklardan Harun Halıcı hisselerini Ersun Görener’e devretmiş. 11 Temmuz 2008’de şirketin merkezi Metrocity’den Ulus’a taşınmış.

Tabelası bile olmayan şirkete 4 milyon Euro’luk iş

Eurasfalt İnşaat Mühendislik Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin internet sitesi, yapım aşamasında olduğu için telefon numarası dahil hiçbir bilgi yok. Şirketin 2. Ulus Adnan Saygun Caddesi Gümüş Sokak Beyazgül Apartmanı A Blok Daire 2’de bulunan ofisinde dün 14.00 sıralarında hiç kimse yoktu. İşyerinin ne dışarıda ne de içerideki kapısında tabela bulamadık. Sadece apartman girişindeki zilde "EURASFALT Ltd. Şti. Serdar Kepenek" yazıyordu.

Eurasfalt’ın ortağının kardeşi Madımak hükümlüsü

Eurasfalt Şirketi’nin ortağı , Alman Vatandaşı Serdar Kepenek’in, Sivas Katliamı hükümlüsü Yalçın Kepenek’in kardeşi olduğu ortaya çıktı. 37 kişinin yanarak öldüğü Madımak olayına karıştığı gerekçesiyle hakkında Ankara 1 No’lu DGM’ce verilmiş 7.5 yıl hapis cezası bulunan Yalçın Kepenek tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Kepenek, cezasını tamamladıktan sonra serbest bırakıldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 02:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?