31
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Kılıçdaroğlu'ndan ilginç yanıt

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU BURDUR'DA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a şöyle seslendi: "Televizyonlarda karşıma çık. Senin televizyonlarında, senin yandaşlarınla beraber gel karşıma. Efendim neymiş, 'Ben onun karşısına çıkmam' Ben bilirim niye çıkmayacağını. Korkuyorsun. Korkma yürekli ol. Adam gibi adam ol."

Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Burdur'da vatandaşlara seslendi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Marmaris'ten Burdur'a helikopterle geldi. Kışla Stadı'na inen Kılıçdaroğlu, mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı yolu üstünde bulunan mermer fabrikasını ziyaret ederek işçilere 'Kolay gelsin' dileklerinde bulundu. Kent merkezinde sevgi gösterileriyle karşılanan Kılıçdaroğlu, Efe Kıraathanesi'nde çay içip vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Sohbet sırasında emekli öğretmen Mustafa Kaya, "Beni sana çok benzetiyorlar. Bir fotoğraf çektirelim" diyerek CHP liderinin yanına oturdu.

BUNUN ADI İSTİKRAR DEĞİLDİR

Kent merkezinde bir süre araç içinden halkı selamlayan Kılıçdaroğlu, daha sonra mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Eşi Sevim Kılıçdaroğlu ile halkı selamlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin bütün birikimlerini evinin eşyası gibi satan iktidarı bitireceklerini ifade etti. AK Parti'nin sloganlarına değinen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Ne diyorlardı? Sloganları, 'Türkiye büyüsün statüko sürsün' diyorlar. Türkiye büyüyor mu? Vatandaş büyüyor mu? Zenginleşiyor mu? İşçi emekli zenginleşti mi? Kim zenginleşti? Recep bey ve yandaşları köşeyi döndü zenginleşti. Ne diyorlar 'İstikrar devam etsin. Bu fiyatlar devam etsin' diyorlar. Bu fiyatlar devam etsin istiyor musunuz? Bunun adı istikrar değildir. İstikrar için yaratırız çalışırız. Katma değeri paylaşır işçisi de kazanır memuru da kazanır. Besicisi de kazanır herkes kazanır. Herkesin kazandığı ülkede istikrardan bahsedersiniz. Bir avucun kazandığı, milyonların kaybettiği yerde istikrardan söz eder misiniz? Bu Recebin istikrarıdır. O halkın değil."

ADAM GİBİ ADAM OL

Hükümetin CHP için 'Her zaman her yerde işleri güçleri eleştirmek' olduğunu söylediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Her zaman her yerde CHP sadece eleştiri. Proje üretmez derlerdi Şimdi projeden boğuldular sesleri çıkmıyor. Fikir yok düşünce yok. Sabah akşam bizi eleştiriyorlar. Ben buradan çağrı yaptım. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendine güveniyorsan istediğin yerde benim karşıma çık. Televizyonlarda karşıma çık. Senin televizyonlarında, senin yandaşlarınla beraber gel karşıma. Efendim neymiş, 'Ben onun karşısına çıkmam' Ben bilirim niye çıkmayacağını. Korkuyorsun. Korkma yürekli ol. Adam gibi adam ol. Eleştiriyorsun gel karşıma. Bakın ABD Başkanı Obama seçimlere girecekler diğer parti lideri ile televizyona çıkacak. Niye korkmuyor onlar. Almanya, Fransa da oluyor. İngiltere'de iki lider karşı karşıya geliyor. Millette seyrediyor. Bakalım diyorlar. 'Ben senin karşına çıkmam deme", çıkamam de. Adam gibi doğruyu söyle."

ÜRETİCİNİN ELEKTRİK BORCU SIFIRLANACAK

Çiftçinin elektrik borcunu sıfırlayacağını belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Efendim 'Çiftçi borçlandı bu kadar borcunuz var. CHP iktidar olursa faiz artar' diyorlar. Çiftçinin borcu CHP ile düşer. Ürettiği değeri çiftçi alır. Elektrik borcunu sıfırlayacağız. Hem ana para hem de faizini sıfırlayacağız. Yalana dolana ihtiyaç yok. Söylediğimizin arkasında duracağız. Esnaf imkan olduğunda çırak yetiştirir. Esnaf niye siftah yapmaz. Çiftçiye emekliye işçiye vermezseniz kim alışveriş yapacak esnaftan. Emekliye yok, memura yok esnaf çalışmıyor. Esnafın derdini çözecek olan hakça projedir."

MEMLEKETİ SAVUNMAK RECEP BEYE DÜŞMEYECEK

YGS'deki şifre iddialarına da değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Gençler umudumuzdur. Geleceğimizdir. Bir milyon 700 bin gencin umudu ile oynadılar. Anne ve babanın yemeyip yedirdiği çocukların geleceği ile oynamak demektir. Önce şifte yok demişlerdi. Evet şifre var ama kopya yok dediler. Savcıya dilekçe vermişler kendilerini savunuyorlar. Şifrede yok diyorlar. Yalana bakın. 1 milyon 700 bin çocuğun ahı günahı boynuna, hesap sormak da benim boynumun borcu."

Üniversiteli gençlerin arzu ederlerse yaz tatilinde askerlik yapabileceğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Üniversite bittiğinde askerlikleri bitecek. 15 aylık askerlik önce 9 sonra aşamalı olarak 6 aya indireceğiz. Ben bunu söyledim Recep Bey dedi ki 'Memleketi kim savunacak o zaman'. Burdur'u biliyorsunuz. Askerlik yapanları da biliyorsunuz bedelli olarak. 21 gün olduğun da biliyorsunuz. Orada 21 gün askerlik yapan çocuğu da biliyorsunuz. Peki kendi çocuğu 21 gün askere gönderirken 'Bu memleketi savunacak' demek aklına gelmiyor. Bu memleketi savunmak Recep Bey'e düşmeyecek. Dişimizle tırnağımızla savunuruz."

TELEFONLA KONUŞ ÖYLE DUYAR

Bir vatandaşın işsizlik ile ilgili sitemine 'Recep duymaz bunları. Recep telefonla konuş öyle duyar bunları" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini söyle sürdürdü: "Burdur mermeri var. Gelirken mermerci arkadaşlarla konuştuk. Teşvik edilemiyor. Burdur mermerini 300 ülkeye ihraç ediyorsunuz. Niye teşvik etmiyorsunuz. Sürekli göç veriyor. İş yok. Recep beye sorarsanız işsizlik diye bir sorun yok. İşsizliğin olduğu yerde ailede dram vardır. İstikrar sürsün diyorlardı, 2002'de Türkiye Cumhuriyeti'nde hapishanelerinde hükümlü ve tutuklu 59 bin kişi var. 2011 Nisan ayı itibarıyla Türkiye Cumhuriyeti'nde tutuklu sayısı 120 bini aştı. Yüzde 100'ü aştı. Çoğu elektrik icradan dolayı hapse gidiyor. Niye hapse girer. 49 hapishane yapıldı. Yeni hapishaneler yaptılar. 49 hapishane yerine 49 fabrika kursanız bunlar emek harcasa alın teri dökse daha iyi olmaz mıydı? Çıksın söylesin 49 hapishane yapmadık desin, 120 bine tutuklu hükümlü çıkmadı desin. O istikrarı al başına çal."

TELEFON DİNLEMEYECEĞİZ

Siyasette zenginleşmenin kendilerine haram olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, gündemde olan 'Kaset skandalları' ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "Türkiye özgür bir ülke olacak. Telefon dinlemeyeceğiz. Kasetçi iktidardan hesap soracağız. Onlar kasetle besleniyor. Bir siyasi iktidar niye kaset seyreder? Ne umar bunlardan? Derdi ne? Vatandaşın o kadar derdi varken niye bunlarla uğraşır. Ayıp değil mi ya. Koca koca adamsınız. 'Ben bu memleketi yöneteceğim' diyorsunuz memleketi yönetmek için yasa dışı bulgulardan yola çıkmak ayıp değil mi? İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 13 ay kamera koymuşlar. 13 ay değil, 13 yıl kurmazsan namertsin."

Toplumu özgür kılacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, "Gençlerimizi özgür kılacağız. YGS sınavını protesto etti diye okuldan atıyorlar. Ar damarı çatlamış adam koltuğunda oturuyor. 120 alana da pardon senin puanın 420 demişler. Niye arkasında durmuyor. Bir CHPli yapsa yer gök inlemişti. Bakın yandaş medyaya haber var mı? Bir de ahlaktan söz ederler. Bir milyon 700 bin kişinin hakkını yiyenlerden hesap sormalıyız" dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasını Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan gazeteci Mustafa Balbay için "İnşallah parlamentoya girecek o da özgür olacak" cümlesiyle tamamladı. CHP lideri daha sonra Bucak Sanayi Sitesi'ne geçti. Burada vatandaşlarla bir süre sohbet edip, çaylarını içti.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU BURDUR'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU BURDUR'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU BURDUR'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU BURDUR'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU BURDUR'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU BURDUR'DA
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2011 Salı 17:34:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?