22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Kimse gücümüzü sınamasın!

Hükümet açıklaması: Kimse Türkiye'nin gücünü sınamaya kalkmasın!


Bakanlar Kurulu tezkerenin ardından yaptığı ilk toplantısında, terör ve güvenlik konularını tartıştı, terörle ve teröristle mücadele için alınması gereken tüm tedbirlerin alınması yönünde karar aldı. 

Toplantı sonrası bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, “Devletin tüm kurumlarının terörle mücadelede azim ve kararlılığı tamdır. Vatandaşlarımızın sakin ve müsterih olması gerekmektedir. Kimse Türkiye’nin günücünü sınamaya yeltenmesin. Devletimiz Türkiye’nin bütünlüğünü koruma gücüne sahiptir" dedi. Çiçek tezkereye ilişkin de “Tezkereyi dolapta dursun diye çıkarmadık" şeklinde konuşurken, devletin tüm kurumları arasında fikir birliği olduğunun altını çizdi. 

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Erdoğan ile yarım saat süren bir görüşme yaptı. Çiçek, ilk olarak Bakanlar Kurulu Toplantısı’na ilişkin yazılı açıklamayı okudu. Açıklamada, Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda Hakkari’de 12 askerin şehit edilmesi sonrasındaki gelişmelerin değerlendirildiğini ifade eden Çiçek, “Alınacak ilave tedbirler çok yönlü olarak değerlendirilmiştir. Hukuki, ekonomik, siyasi ve diplomatik alınacak tedbirler tüm boyutlarıyla gündeme alınmıştır" diyerek devletin tüm kurumlarının terörle mücadele konusunda tam ir fikir birliği içinde olduğunu kaydetti. 

Devletin bölgeye hakim olduğunun, şu ana kadar yapılan operasyonlarda 34 teröristin ölü olarak ele geçirildiğinin bildirildiği açıklamada Çiçek, “Vatandaşlarımızın sakin ve müsterih olması gerekmektedir. Toplum olarak bu tip hain saldırılara vereceğimiz en iyi cevap sağduyulu davranmaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal bütünlüğünü, üniter yapısını ve toprak bütünlüğünü koruma gücüne haizdir. Kimse Türkiye’nin günücünü sınamaya yeltenmesin. Devletimiz Türkiye’nin bütünlüğünü koruma gücüne sahiptir" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 18:45:19
Güncelleme :22 Ekim 2007 Pazartesi 21:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?