23
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Kırandi'yi teslim alanlar serbest

Tunceli'de PKK tarafından kaçırılan Er Coşkun Kırandi'nin serbest bırakılması sonrasında gözaltına alınan 10 kişiden 7'si serbest bırakıldı.

PKK tarafından kaçırılan er Coşkun Kırandi'nin serbest bırakılması sonrasında gözaltına alınan ve aralarında DHA Muhabiri Ferit Arslan, sanatçı Ferhat Tunç'un bulunduğu 10 kişi, savcılığa yaklaşık altı saat boyunca ifade verdi.

Savcılık, ifadeleri alınan 10 kişiden 7'sini serbest bıraktı. Serbest bırakılanlar arasında DHA Muhabiri Ferit Arslan da bulunuyor.

Diğer üç kişi sanatçı Ferhat Tunç, İHD yöneticilerinden Mehdi Perinçek ve Gündem Gazetesi yazarı Umur Bozatlı savcılık tarafından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi.

Kırandi ailesine teslim edildi

Er Coşkun Kırandi de jandarma tarafından askeri araç eşliğindeki sivil araçla Trabzon'a götürüldü. Kırandi, Akçaabat ilçesinde yaşayan ailesine teslim edildi.

Coşkun Kırandi, annesi Nagihan ile babası İlhan Kırandi'ye uzun süre sarılarak, hasret giderdi. Kırandi'nin ailesi, çocuklarının dönüşü nedeniyle de kurban kesti.

Kırandi, ailesine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "sağlık durumumda herhangi bir problem yok. Çok mutluyum, zaten fazla da söylenecek birşey yok. Bir an önce iznimi bitirip, birliğime dönmek istiyorum'' dedi.

Tunceli'de, 11 temmuzda Tunceli-Pülümür Karayolu'nun 35'inci kilometresinde terör örgütü PKK tarafında kaçırılan Er Coşkun Kırandi, geçtiğimiz perşembe akşamı serbest bırakılmıştı.

Merkeze 15 kilometre uzaklıktaki Güleç köyünde serbest bırakılan Kırandi'yi teslim almaya giden altı heyet üyesi ile gazeteciler gözaltına alınmıştı.
AA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 23:29:28
Güncelleme :8 Ağustos 2005 Pazartesi 10:07:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?