26
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Kırat yeni süvarisini arıyor

Kırat yeni süvarisini arıyor

"Merkez sağ"a seçim bereketi yağdı. Yerel seçimlerde iktidar partisinin beklenen sonucu almaması muhalif grupları tek tek harekete geçirmeye başladı. Demokrat Parti'nin genç Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun istifa edeceğini açıklaması ise yeni oluşumların ve eski kurtların gözlerinin bu partiye dönmesine neden oldu. İşte Ankara kulislerinde "Merkez sağ" senaryoları

ŞENER ARTIK YOLA ÇIKIYOR: Kamuoyunun sevdiği isimlerden eski AKP'li Bakan Abdüllatif Şener'in uzun zamandır parti kuracağı konuşuluyordu. AKP'den kopanların yanı sıra eski DYP teşkilatlarının da büyük ilgi gösterdiği Şener'in, Demokrat Parti'nin başına geçeceği de öne sürülüyor. Şener'in yeni bir partiyle yola çıkması da ihtimal dahilinde görünüyor.

YILMAZ DÜĞMEYE BASACAK: Merkez sağı harekete geçirmek için düğmeye önümüzdeki süreçte basacak isimlerden biri de eski Başbakan, Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz. Yılmaz, uzun zamandır merkezin dağınık parçalarını biraraya getirmek için uğraşıyordu. Erkan Mumcu- Mehmet Ağar birleşmesinde hayal kırıklığı yaşayan Yılmaz, bu defa Mehmet Haberal gibi isimlerin de yer alacağı bir parti için harekete geçecek. Bu partinin ise oy oranları son seçimlerle yok olma noktasına gelen ANAVATAN olacağı ancak kısa süre sonra da DP'yle yolların birleşeceği konuşulanlar arasında. Yılmaz'ın genel başkan olmak istemediği ancak arka planda "Bir bilen" olarak yön göstereceği ifade ediliyor.


'ÇİLLER DÖN' EKİBİ YENİDEN: Eski Başbakan Tansu Çiller'i ünlü yalısında ziyaret eden ekibin bir bölümü de yeniden kapıyı çalmaya hazınlanıyor. Uzun zamandır Soylu ile arasının iyi olmadığı bilinen Çiller'in vereceği cevabın, "Bir süre daha hayır" olmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Kırat'ın yeni süvarisinin kim olacağı ise önümüzdeki günlerde yaşanacak çekişme sonrası ortaya çıkacak.

Akşam
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 05:03:50
Güncelleme :3 Nisan 2009 Cuma 05:20:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?