19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Kiraz festivaline siyaset karıştı

"30. Geleneksel Uluborlu Kiraz ve Yağlı Güreş Festivali" bugün gerçekleştirildi. Festival programı öncesi yapılan açış konuşmaları, AK Parti ve Anavatan Partisi arasında çekişme yaşanmasına neden oldu. 

2 gün sürecek festivalin açış törenine Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Isparta Valisi Şemsettin Uzun, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, AK Parti Isparta Milletvekilleri Recep Özel ve Emin Bilgiç, Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi ile çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açış konuşmasını yapmak üzere alana davet edilen AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, tüm davetlilere 'hoş geldiniz' derken Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'ya 'hoş geldiniz' demedi. 

Özel, siyasetin parçalanmış olarak görüldüğünü ancak AK Parti olarak buna hiçbir zaman müsaade etmeyeceklerini söyledi. AK Parti Hükümeti olarak gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Recep Özel, aynı zamanda partiden ayrılarak Anavatan'a genel başkan olan Erkan Mumcu'yu kastederek, parçalı siyasetten değil, birlik ve beraberlikten yana olduklarını söyledi. Özel, 80 yıldır doğru düzgün iş yapılmadığını belirttiği Türkiye'de iktidarları döneminde çok büyük gelişmeler kaydedildiğini ileri sürdü. AK Parti Milletvekili Recep Özel'in ardından konuşmasını yapmak üzere çağrılan Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ise, AK Parti Milletvekili Recep Özel'e cevap verdi ve "herkes haddini bilsin" diyerek hitap etti. 

Mumcu, "Değerli hemşehrilerim, buraya bir festival coşkusunu yaşamaya geldiniz. Burada siyasetçilerin kendi polemiklerini dinlemekten haz duymayacağınızdan eminim. Bu kirazın lezzetinde sizin helal alın teriniz var. Bu elleriniz dert görmesin inşallah. Siyasetin de vazifesi vatandaşın yüzünü güldürmek olmalı. Hepimiz sizin çocuklarınız için kurduğunuz bütün hayallerinizi gerçekleştirmeye mecburuz. Türkiye'de gelmiş geçmiş bütün kuşaklar, şu yada bu şekilde bunun mücadelesini verdi. 80 yıllık Cumhuriyet'in bu ülkeye kazandırdıklarını hor görmek hiç kimsenin haddi değil. Herkes haddini bilecek. Bu memlekette taş üstüne taş koyanla koymayan arasındaki farkı bu millet eninde sonunda takdir edecektir. Ortada bir büyüklük varsa o milletin büyüklüğüdür. Ortada bir istikrar varsa o milletin sağduyusundan gelen bir şeydir. Milletin emanetine ihanet edenlerin, milletin yüzüne bakıp bakamayacaklarını hep beraber göreceğiz" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'de tarımla geçinenlerin yoksullaştığını iddia eden Erkan Mumcu, "Tek söyleyeceğim şu. Bu insanlar emekleriyle bunu berekete getirdi. Ama bu ülkede son 4 yıl zarfında, tarım kesiminin milli gelire katkısı, gayrı safi milli hasılaya üretimiyle birlikte katkısı büyürken, gayri safi milli hasıladan payı sürekli küçülüyor. Türkiye'de tarımla geçinenler yoksullaşıyor. O insanların emekleri, o insanların alın terleri karşılığını bulmuyor. Biz tabi ki kiraz üreterek ihracatı olan bir malla bir hububat üreticisinden, buğday üreticisinden kendimizi şanslı görebiliriz ama bu memleketin çiftçisi, çoluk çocuğunun rızkını arayan çiftçi, toprağına döktüğü kadarını topraktan alamıyor. Kimse millete ait kudretle hava atamaz. Bu kudret millete ait. Herkes haddini bilecek, herkes milletin karşısında eğilmeyi bilecek, eğilmeyi bilmeyenlere bu millet dersini verecek" diye konuştu. 

Siyasi çekişmenin yaşandığı konuşmalara ise, son noktayı Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker koydu. Bakan Eker, bu tür ortamları siyasi polemiklerin yaşanmaması gereken bir ortam olarak nitelendirdi. Ancak yapılan eleştirilere cevap vermek durumunda olduğunu kaydeden Bakan Eker, "Böyle bir ortamda kimse siyasi polemikleri sevmez. Ama iş bizimle ilgili bir konuya geldiğinde, biz de AK Parti Hükümeti olarak kendimizi en iyi şekilde ifade ederiz Allah'ın izniyle. AK Parti Hükümeti'ni değerlendireceksek, AK Parti Hükümeti'nin görevi devraldığı dönemi iyi hatırlamamız, iyi bilmemiz lazım. 2002 yılında Türk çiftçisine verilen desteğin miktarı 2.4 katrilyon liraydı. Geçtiğimiz sene bizim verdiğimiz 4.2 katrilyon. Bu, AK Parti Hükümeti'nin Türk çiftçisine verdiği katkıdır. Tarım sektörü AK Parti döneminde yüzde 5.6 büyüdü. Bunu istatistikler söylüyor" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından en iyi kiraz üreticilerine hediyeleri verildi. Festival, konser ve halk oyunları gösterileri ile devam etti.
.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2006 Pazar 02:11:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?