23
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Kırıkkaleden Estetik Yapılar

Kırıkkale Belediyesi şehrimizi ve halkımızı yakından ilgilendiren çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Şehri yaşanabilir bir hale getirmek amacıyla yürütülen çalışmalardan bazıları kendisini göstermeye başladı.
 

HAVUZLU KAVŞAKLAR

Bir süre önce kavşaklara yönelik yeniden düzenleme çalışması başlatan Kırıkkale Belediyesi ekipleri, geçen yıl yapılan bu çalışmadan sonra şimdi de kavşakları daha estetik hale getirmeye başladı.
Havuzlu olarak yeniden düzenlenen kavşakların havuzları çalıştırılmaya başlandı. Gündüz çalıştırılan havuzlar, gece de çalıştırılmaya devam ediliyor. Akşam saatlerinde ışıklandırılan havuzlar, ilgi çekici bir görüntünün yanı sıra bulundukları bölgelerde şehre estetik bir hava kazandırıyor.
 

AYDINLATMALI KAVŞAKLAR

Kavşaklarda ışıklandırılan havuzların yanı sıra, gece aydınlatmalı ve ışık oyunlu kavşaklar da dikkat çekiyor. Bu çalışma iki ayrı kavşak noktasında yapıldı. Bir tanesi Toprak Mahalle’deki Nikah Salonu yanındaki kavşakta, bir diğeri ise Cumartesi Pazarı bölgesinde yeni açılan kavşakta bulunan ışık oyunlu aydınlatma büyük ilgi görmeye başladı. Her iki kavşak noktası hem gündüz hem de gece ilgi ve dikkat çekiyor.

PALMİYE AĞACI

Havuzlu ve ışık oyunlu aydınlatmalı kavşakların yanı sıra Millet Caddesi üzerindeki İstasyon Kavşağı’na ise aydınlatmalı palmiye ağacı dikildi. Kırıkkale’de ilk olan bu çalışma görenlerin büyük ilgisini çekiyor. Gündüz olduğu gibi gece de ayrı bir güzellik sunan palmiye ağacı, akşam saatlerinde aydınlatma ile bölgeye daha güzel bir hava ve estetik kazandırıyor.
Bu tür çalışmalar ile şehrin estetik yapısına katkı sağlayan Kırıkkale Belediyesi, kavşak, yol, cadde ve sokaklara yönelik çalışmaları ile kaldırım çalışmalarını devam ettiriyor. Yeşillendirme çalışmasının da sürdüğü şehrimizde, baharla birlikte çehre değiştirilmeye başlandı.
DÜLTEN
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2003 Çarşamba 00:07:47
Güncelleme :11 Ocak 2004 Pazar 13:40:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?