22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Koç: Ben istifa edeceğime onlar etsin

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne yapılan atama üzerine bazı sanatçılar tarafından dile getirilen istifa çağrılarına ilişkin olarak, “Ben istifa edeceğime onlar istifa etsin” dedi.

Manisa ve Kula ilçelerinde çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunan Bakan Atilla Koç, gazetecilerin, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne yapılan atama sonrasında yaşanan tartışmalara ilişkin soruları üzerine, Devlet Tiyatroları bünyesinde 800 sanatçı bulunduğunu, buna karşın tiyatronun yurt geneline yayılamadığını belirtti. Genel Müdürlük atamasının ardından bazı Devlet Tiyatrosu sanatçılarının kendisinin istifa etmesi yönündeki çağrılarının hatırlatılması üzerine, “Ben istifa edeceğime onlar istifa etsin” ifadesini kullandı.

Bakan Koç, Bakanlık olarak Devlet Tiyatroları’nı yurt genelinde etkin hale getirmek için gerekli altyapıyı oluşturmak üzere çalışma yaptıklarını dile getirdi.

Kula ilçesinde de Türk Evi ile Kenan Evren ve Etnografya Müzesi’ni ziyaret eden, restore edilmesi planlanan Beyler Evi ve Zabunlar Evi’nde incelemelerde bulunan Koç, incelemelerinin ardından, gerekli röleve çalışmalarının yapılarak Bakanlığa sunulması talimatını verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 10:17:39
Güncelleme :5 Eylül 2005 Pazartesi 15:20:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?