23
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Koltuk değişti, kriz bitti

Toplu görüşmelerde dün sendika ve hükümet arasında krize neden olan Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in koltuğunun yeri değiştirildi. Dinçer bugün yapılacak olan 2. tur görüşmelerde Kamu İşveren Kurulu'nun bulunduğu tarafta oturacak.

Dinçer'in dün yapılan ilk tur görüşmelerde hükümet ve sendikalar arasında krize neden olan koltuğunun yeri değiştirildi. Dün Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in yanında oturan Dinçer, Kamu-Sen'in itirazı üzerine bugün 4688 sayılı Sendikalar Kanunu'nun ilgili yönetmeliği gereğince bürokratların bulunduğu tarafta oturacak.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, 2. tur görüşmelerin yapılacağı Başbakanlık merkez binasının önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Akyıldız, siyasi iradenin önyargılı tavırları nedeniyle dünkü görüşmelerin krizle başladığını ileri sürerek, "Kamu çalışanlarının çıkarlarını korumak için toplu pazarlık masasının ciddiyetini çok iyi biliyoruz. Siyasi iradenin de bu ciddiyetin farkında olmasını bekliyoruz. Dinçer'in yerinde oturmaması nedeniyle toplantı bugüne ertelendi" diye konuştu. Akyıldız, bugün de Dinçer'in yerini değiştirmemesi halinde masadan ayrılmayacaklarını; ancak pazarlık görevini ayakta durarak devam ettireceklerini kaydetti. Akyıldız, Bakan Şahin'in görüşmelere 'Başkan Vekili' tayin etmesini de kabul etmeyeceklerini sözlerine ekledi.

Bu arada, toplu görüşmelerin yapılacağı Başbakanlık binası önünde bir grup KESK'li eylem yapmaya başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 11:30:49
Güncelleme :16 Ağustos 2005 Salı 12:02:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?