20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Komisyonda babalık tartışması!

Meclis Uyuşturucu ve Kaçakçılığı Araştırma Komisyonu’nda, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin arasında “babalık testi” tartışması yaşandı. Çubukçu, ailelerin eğitimine yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, “ben de bu çalışmalar sırasında bir anne olarak bilgili olmadığımı gördüm” dedi. CHP’li Ersin “bilmiyorsanız niye o makamda oturuyorsunuz” karşılığını verince Bakan Çubukçu da “o soruları size soralım babalığınızı test edelim” dedi.


Ersin ise Çubukçu’ya sert tepki göstererek “benim babalığımı test edemezsiniz, beni sınavı mı çekiyorsunuz, haddinizi bilin” karşılığını verdi. Bu sözlerin ardından da Bakan Çubukçu komisyon toplantısını terk etti.
Meclis Uyuşturucu ve Kaçakçılığı Araştırma Komisyonu, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’yu dinledi. Basına kapalı yapılan toplantıda edinilen bilgilere göre Bakan Çubukçu, uyuşturucuyla mücadele konusunda aile yapısının önemine işaret ederek, özellikle göçlerin ve anne babanın boşanmasının çocukları uyuşturucuya ittiğini kaydetti.


Bakan Çubukçu’nun konuşmasının ardından CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin söz alarak “temennilerinizi dinledik, ancak icraatlarınızı duymadık.2008 yılının ilk ayından itibaren medyayı taradım, icraatınız yok. İşsizlik ve yoksulluğun aile düzenini bozduğunu söylediniz. 1 milyon kişi her gün aç yatıyor. Ancak Başbakan bakabileceğiniz kadar değil, 3 çocuk yapın talimatı veriyor, siz de bunu destekliyorsunuz. Başbakan uyuşturucu kullanımını teşvik mi ediyor, siz de buna destek mi oluyorsunuz?”diye konuştu. Çubukçu’nun CHP’li Ersin’in bu sözlerine karşılık vermediği kaydedilirken, Ersin, 2005 yılında yapılan Tütün ve Sağlık anketine de değindi. Anket çalışmasında deneklere “intihar etmeyi düşünüyor musunuz? Sigara, alkol, uyuşturucu kullanıyor musunuz? Cinsel tacize uğradınız mı?” gibi sorular sorulduğunu belirten Ersin, Bakan Çubukçu’ya “bu anketin sonuçlarını niye açıklamadınız, sonuçlarını bilmek istiyorum” dedi. Bakan Çubukçu ise Ersin’e “2005 yılında böyle bir anket yapılmadı” karşılığını verdi. Ersin’in Bakan’a daha önce sorduğu bir soru önergesine verdiği yanıtı ortaya koyabileceğini söylemesi üzerine ise Bakan Çubukçu, “sizin zaten benimle kişisel meseleniz var” dedi.

-“BEN DE BİR ANNE OLARAK BİLGİLİ OLMADIĞIMI GÖRDÜM”-

Bakan Çubukçu komisyona bilgi verirken ailelerin eğitimine yönelik yapılan çalışmalar ve aile anketine de değindi. “Bu çalışmalar sırasında ben de anne olarak bilgili olmadığımı gördüm” diyen Bakan Çubukçu’ya CHP’li Ersin, “bilmiyorsanız niye o makamda oturuyorsunuz” karşılığını verdi. Çubukçu bu sözler üzerine Ersin’e, “o sorulardan birini size sorayım babalığınızı test edelim” dedi. Ersin ise Çubukçu’ya sert tepki göstererek “benim babalığımı test edemezsiniz, beni sınava mı çekiyorsunuz, haddinizi bilin” karşılığını verdi. Çubukçu Ersin’in tepkisi üzerine, komisyon toplantısını terk etti.

-“18 YAŞINDAN SONRA BAKMAK ZORUNDA DEĞİLİZ”-

Bu arada komisyon toplantısında özellikle CHP’li Ersin ve CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman’ın pek çok sorusuna Bakan Çubukçu’nun “yazılı yanıt vereceği” gerekçesiyle karşılık vermediği bildirildi. Arıtman, gece barınaklarını gündeme getirerek, yurtlarda kalan çocukların 18 yaşından sonra yurttan ayrılmasının, pek çok sorunu beraberinde getirdiğini kaydetti ve “bu çocuklar sosyal güvenlik hakkından bile yararlanamıyor. Bu çocuklara devlet sahip çıkmak zorunda” dedi. Bakan Çubukçu ise “18 yaşından sonra bakmak zorunda değiliz. Elimizden geldiğince sahip çıkmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

ANKA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 21:23:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.251.xxx Tarih : 19.06.2008 11:59:41

500 yıldır ingilizlerin avrupanın hatta türkiyede yaşıyan azınlıkların kimsesiz ve ailesiz cocuklar için yaptığı çalışmaları daha inceleyecek uygulayacak kimse yokmu memlekette özellikle ikinci dünya savaşından sonra binlerce cocuk avrupanın göbeğinde kimsesiz kaldı ama o çocuklardan avrupa birliği kurdular ayrıca gelişme çağının en önemli yaşına gelen 18 yaşında bir kızımızın sokağa salınması ne kadarda cahilce acaba o bakan yada müşteşarlar kendi 18 yaşında kızlarını parasız desteksiz sokağa salsınlarda göreyim