19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Korsanın iadesi çalışması başladı

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, THY uçağını kaçıran Hakan Ekinci ile ilgili olarak doğrudan bir iade talep etmelerinin söz konusu olmadığını bildirdi. Bu arada Adalet Bakanlığı hava korsanlarının Türkiye'ye iadesi için çalışma başlattı

Çiçek, Adalet Bakanlığı yeni ek binasında basın mensuplarının kaçırılan THY uçağına ilişkin soruları üzerine, konuyla ilgili tüm bilgilerin gelmesinin ardından iade sürecinin başlayacağını bildirdi. Bakanlık olarak doğrudan iade talebinde bulunmalarının söz konusu olmadığını ifade eden Çiçek, ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı ve İçişleri Bakanlığının konuyla ilgili çalışmalarını tamamlamasının ardından iade talebinde bulunacaklarını söyledi.

İtalya'nın konuyla ilgili yapacağı usul işlemlerinin Türkiye'deki süreci etkilemeyeceğini dile getiren Çiçek, bu süre içerisinde kendilerinin de gerekli hazırlıkları yapacaklarını kaydetti. Çiçek, Ekinci'nin sığınma talebi olduğunun anımsatılması üzerine, sığınma taleplerinin değerlendirilmesi konusundaki eleştirilerini anımsatarak, bu tip taleplerin şüpheyle karşılanması gerektiğini söyledi. 

Adalet Bakanlığı hava korsanlarının Türkiye'ye iadesi için çalışma başlattı

Adalet Bakanlığı, Atina-İstanbul seferini yapan THY uçağını İtalya'ya kaçıran hava korsanları Hakan Ekinci ve Mehmet Ertaş'ın, İtalya'dan Türkiye'ye iadesi için İçişleri Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı'ndan bilgi istedi.

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Adı geçenler hakkında yapılacak iade yönünden değerlendirmeye esas olmak üzere, olaya ilişkin ayrıntılı bilgi verilmesi ve belge temini, özellikle işlenen suçta terör bağlantısı olup olmadığı ve İtalya'da açılan soruşturma üzerine adı geçenlerin tutuklanıp tutuklanmadıkları konularında İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarından bilgi verilmesi talep edilmiştir" denildi.

Adalet Bakanlığı, kendilerine iletilen bilgilerden Hakan Ekinci'nin dolandırıcılık ve iflas suçundan 3, belgede sahtecilik suçundan ise 1 kaydı olduğunu bunun yanı sıra hava değişimi tecavüzünden de arandığını belirtti.

Adalet Bakanlığı, Hakan Ekinci'nin İstanbul 1. Zırhlı Tugayı 2. Mekanize Taburu 1. Bölük Komutanlığı'nda askerken Arnavutlak'a giderek iltica talebinde bulunduğunu da teyit etti.








aa/anka
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 13:38:42
Güncelleme :4 Ekim 2006 Çarşamba 15:34:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?