28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Köşk davetinde YÖK’e ambargo

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, ’kendi atadığı’ ve ’YÖK Başkanı’nın atadığı’ ayrımı yaparak, 24 vakıf üniversitesi rektörünü çağırmadığı Köşk resepsiyonuna, 53 devlet üniversitesi rektörü ile sadece YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç’in davet edildiği ortaya çıktı.

Bu çerçevede, resepsiyona, 17 Genel Kurul üyesi ile birlikte halen tam zamanlı görev yapan ve Köşk kontenjanından YÖK üyesi olan Prof. Dr. Aybar Ertepınar ile Üniversitelerarası Kurul temsilcisi üye Prof. Dr. İsa Eşme de katılamadı. Rektörlerin 6-7 kişilik gruplar halinde durduğu masaları Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu ile dolaşan Sezer, rektörlerin sorunlarını not almadan dinledi. 

Tıp fakültesi bulunan üniversitelerin rektörlerinin, devletten alacakları konusundaki sıkıntılarını dile getirmesi üzerine, sorunu yakından takip ettiğini ve Başbakan ile görüştüğünü söyleyen Sezer, her masada "Yakın zamanda daha geniş sürede birlikte olacakları" mesajı verdi. 

Sezer, serbest bırakıldıktan sonra ilk kez yüzyüze görüştüğü Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın’a ilgi gösterdi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2006 Çarşamba 10:10:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?