16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Köşk'e ilk kadın sözcü

Cumhurbaşkanı Sezer’in Dışişleri Başdanışmanlığı ve Özel Kalem Müdürlüğü görevine atanması kesinleşen büyükelçi Zergün Korutürk, Çankaya Köşkü’nde çalışmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Özel Kalem Müdürlüğü’ne getirilen Zergün Korutürk görevine başladı. Ancak Korutürk 1 Şubat’ta görevi resmen devralacak.

6’ıncı Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk’ün gelini olan büyükelçi Zergün Korutürk’ün atanmasına ilişkin cumhurbaşkanlığı kararnamesinin kısa süre içinde çıkacağı öğrenildi.

Zergün Korutürk, halen Cumhurbaşkanı Sezer’in Dışişleri Başdanışmanlığı ve Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüten Sermet Atacanlı’yla birlikte Çankaya Köşkü’nde yeni görevine hazırlık yapıyor.

Son olarak Türkiye’nin Lizbon Büyükelçisi olarak görev yapan Zergün Korutürk, cumhurbaşkanlığının ilk kadın sözcüsü olacak. Zergün Korutürk’ün eşi Selah Korutürk de, Dışişleri Bakanlığı’nda Avrupa Birliği Genel Müdürü olarak görev yapıyor. Türkiye’nin Tokyo büyükelçiliğine atanan Sermet Atacanlı’nın ise 30 Ocak’ta Japonya’ya hareket edeceği öğrenildi.


aa
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2007 Cumartesi 11:39:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?