16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Köşk'te gergin dakikalar

 Araları son günlerde iyice gerilen Başbakan Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Cumhurbaşkanı'nın Hollanda Kraliçesi'ne verdiği yemekte birbirlerine sırtlarını döndü ve hiç konuşmadı..

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, resmi bir ziyaret için Ankara’da bulunan Hollanda Kraliçesi Beatrix ile Prens Willem Alexander ve Prenses Maxima için akşam yemeği verdi. 

Son günlerde birbirlerini daha sert bir şekilde eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın arasındaki gerginlik resepsiyona da yansıdı. Yemek sırasında yanyana gelmemeye özen gösteren iki siyasi, konuşmaktan kaçındı, zaman zaman birbirine arkalarını döndü.

SEZER'İN KONUŞMASI

Ahmet Necdet Sezer, yemekte yaptığı konuşmada, Hollanda’ya 2001 yılında yaptığı ziyaretin güzel anılarının, belleklerinde canlılığını koruduğunu belirterek, Kraliçe’nin ziyaretinin onlara Hollanda’da kendilerine gösterilen son derece sıcak konukseverliğe karşılık verebilme olanağı tanıdığını kaydetti.

KRALİÇE BEATRIX KADEHİNİ DOSTLUĞA KALDIRDI

Kraliçe Beatrix ise konuşmasında Sezer ve eşi Semra Sezer’in 5 yıl önceki ziyaretini büyük bir memnuniyetle hatırladığını belirterek, bu ziyaretin iki ülke arasında yapılan ilk devlet ziyareti olduğunu hatırlattı. Oğlu Prens Alexander ve Prenses Maxima’nın daha önce Türkiye’ye geldiğini de hatırlatan Beatrix, bu ziyaretten heyecanla sözettiklerini ve bu nedenle Türkiye’yi tanıma olanağına kavuşmaktan memnun olduğunu bildirdi.

Kraliçe Beatrix, gerek ikili gerekse uluslararası kuruluşlar çerçevesindeki iki ülke ilişkilerinin çok yönlü ve derinlikli olduğunu ifade ederek, kadehini "Cumhurbaşkanı Sezer ve eşi Semra Sezer, Türkiye’nin parlak geleceğiyle Hollanda ve Türkiye halkları arasındaki kalıcı dostluğun şerefine" kaldırdı.

Yemeğe TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Hollanda Dışişleri Bakanı Maxime Verhagen ile diğer üst düzey davetliler de katıldı.






vatan
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 17:46:02
Güncelleme :28 Şubat 2007 Çarşamba 17:54:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Garip Ali IP: 88.226.0.xxx Tarih : 28.02.2007 22:23:29
işte TÜrkiye kendileri ile barışamayan bu iki lideremi emanet? acıyorum halimize