16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Kral, eşinize hediye verdi mi?

CHP'lii Ahmet Ersin, Suudi Arabistan Kralı’nın, Erdoğan ve Gül’ün eşlerine hediye verip vermediğini sordu.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın 10 Kasım’da Türkiye’ye yaptığı ziyareti hatırlatarak, Suudi Kral’ın Emine Erdoğan ve Hayrünnisa Gül’e,”aile geleneği” gereği hediye verip vermediğini sordu.

Ersin önergesinde “Suudi Arabistan’daki Osmanlı eserlerini yok ederek, Türk varlığını unutturmaya çalışan Kral’ın 10 Kasım’da Türkiye’yi ziyaretinde,kendisine Devlet Şeref Madalyası verildiği, ayrıca Sayın Gül ve Erdoğan’ın protokol kurallarını hiçe sayarak, Kral’ı ikamet ettiği otelde ziyaret ettikleri ve ortada kral, iki yanında Gül ve Erdoğan olmak üzere medyaya görüntü verdikleri bilinmektedir. Kral’a verilen Devlet Şeref Madalyası’nın, 1983 tarihli Madalya ve Nişanlar Yasasındaki koşullara uygun olmadığı nedeniyle Başbakan’a yönelik verdiği soru önergesini yanıtlayan Sayın Çiçek, Kral’a verilen bu madalyanın ‘ulusal cemileden ibaret olduğunu’, yani bir gönül alma madalyası olduğunu beyan etmiştir” dedi.

ULUSAL CEMİLE MADALYASI

Son günlerde Kral’ın ziyaret için gittiği ülkelerde,kendisine hizmet eden görevlilere ve o ülke yöneticilerine pahalı hediyeler verdiğinin tartışıldığını belirten Ersin, Suudi Kral’ın bu aile geleneğini Türkiye’de de sürdürmüşse, bu hediyeleri Erdoğan ve Gül’e vermiş olması gerektiğini savundu.

Önergede “Anıtkabir’e gitmeyen Suudi Arabistan kralı, pahalı hediyelerle ilgili aile geleneğini sürdürmüşse, en pahalı hediyelerini, kendisine Ulusal Cemile Madalyası veren, protokol kurallarını hiçe sayarak Kral’ı otelde ziyaret edip, iki yanına oturarak görüntü veren Gül ve Erdoğan’a vermiş olması gerekir” diyen Ersin, şu soruları yöneltti:

“Suudi Kral, Gül ve Erdoğan ile eşlerine aile geleneği gereği pahalı hediyeler verdi mi? Hediyelerin özelliği ve değeri nedir? Gsül ve Erdoğan, Kral, eşlerine sözkonusu hediyeleri verdiyse bunları beyan etmeyi veya hazineye devretmeye .düşünüyorlar mı?”

ANKA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 14:33:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?