1
Haziran
2024
Cumartesi
SİYASET

Krizin derinliğini fark edemiyor!

Adı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için tekrar gündeme gelen Turkuaz Hareketin Lideri eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Türkiye'nin hak ettiği şekilde yönetilmediğini söyledi.

Turkuaz Hareketi lideri Ali Müfit Gürtuna Maslak Darüşşafaka Spor Tesislerinde iş, siyaset ve basın mensuplarına verdiği iftar yemeğinde Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Çok sayıda davetlinin katıldığı yemekte konuşan Gürtuna, Türkiye'yi yönetenlerin mevcut global krizin derinliğini fark edemediklerini belirterek, "Kriz kapıda ama bizim uğraştığımız, tartıştığımız şeylere bakın" dedi.

"TAVUĞUMUZU YATIRMIŞLAR ALTINDA YUMURTA YOK, BEKLİYORLAR Kİ CİVCİV ÇIKSIN"
Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla adı yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için gündeme gelen Ali Müfit Gürtuna, ekonomik göstergelerin de aslında kötüye gittiğini "Tavuğu yatırmışız, altında yumurta yok. Bekliyoruz ki civciv çıksın" sözleriyle belirtti.

Türkiye'nin hak ettiği gibi yönetilmediğini söyleyen Turkuaz Hareketi Lideri Gürtuna, tarımda, ekonomide ve eğitimde pembe bir tablo çizildiğini ancak tarımda Hollanda'nın Türkiye'den 100 kat verimli üretim yaptığının altını çizerek "Bilgiye dayalı siyasete ihtiyaç var. İyi bir yönetimle Türkiye'nin önümüzdeki 25 senede 100 senelik yol katetmesi gerekiyor." dedi.

"MERKEZ BANKASINI İSTANBUL'A TAŞIMAKLA İSTANBUL FİNANS MERKEZİ OLMAZ, TALAN MERKEZİ OLUR"
Hükümetin İstanbul'u finans merkezi yapma fikrini de eleştiren Gürtuna, "Ben kendilerine yeni işbaşına geldiklerinde bir İstanbul Finans Merkezi projesi anlatmıştım. Ne yazık ki anlattıklarımın hiç bir etkisi olmamış. Merkez Bankası'nı İstanbul'a taşımakla İstanbul finans merkezi olmaz. Ancak talan merkezi olur. Yabancı sıcak parayla gelir ve sizin verdiğiniz yüksek faizle bu milletin parasını alıp gider. Bu kafayla İstanbul'u finans merkezi değil, vatandaşın parasını soyma merkezi yaparsınız." dedi.

Gürtuna Kafkaslar ve Orta Doğu'da yaşananların da bir plan dahilinde geliştiğini öne sürdü. Hükümetin hemen yanıbaşımızdaki bir savaştan haberi olmadığını söyleyen Gürtuna sözlerini şöyle tamamladı:

"Başbakan Bodrum'da, Dışişleri Bakanı Roma'da tatil yapıyor. Eğer bu devlet yanıbaşında patlayan bir savaşın haberini iki gün önceden alamıyorsa yazıklar olsun. Hükümet de Büyük Orta Doğu projesini desteklediği ölçüde ayakta durabilir. Anlaşma şu: sen benim planlarımı destekle ben de sana bol bol sıcak para göndereyim. Türkiye'nin bu cendereden kurtulması mümkündür. Yeter ki siyasetin temeli barış, birlik ve bilgiye dayandırılsın"

"KAVGAYA DAYALI SİYASET NEGATİFTİR"
Başbakan Erdoğan'ın her kesle kavga ettiğini ve siyasetini kavga üzerinden yaptığını da belirten Gürtuna "Kavgaya dayalı siyaset ‘Negatif siyaset’tir. Şu anda yapılan budur. Sürekli herkesle, her kesimle kavga atmosferine girilmektedir. Milli ve manevi değerler etrafında toplanmak ve bilgi toplumu olmak için çok kuvvetli adımlar atılmalıdır. Üretenin cezalandırılmadığı, sonuna kadar özgürlükçü, insana saygılı bir sistem için var gücümüzle çalışmalıyız. Önümüzdeki 25 yıla 100 yılı sığdırmak durumundayız. Bilgide, savunmada ve siyasette bağımlı bir ülkenin bunları yapabilmesi mümkün değildir. Öncelikle pozitif siyasete geçiş yapmalıdır. Ardından Türkiye’nin “Bilgi Devrimi”ne ihtiyacı vardır. Turkuaz Hareket pozitif siyasetin marka ismidir. Bu ülke bize ekmek verdi, su verdi, toprak verdi. Şimdi sıra bizde. İyilik çatısı altında bir araya gelerek yüreğimizdeki ateşi yakmalıyız."

gazeteport
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 21:01:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ KALYON IP: 88.244.142.xxx Tarih : 22.09.2008 14:56:48

iyi yönetilemediğimiz en basidiyle düşük eflasyonda bile akaryakıt ve katıyakıttaki süper fiyatlardan belli değilmi yani. Ekmek fiyatlarındaki artış ise gözünüze dursun iyimi.