22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Kudüs çadırını kuranlara ne oldu?

Postmodern darbe şeklinde tanımlanan 28 Şubat sürecinde, düzenlediği 'Kudüs Gecesi' ile askerin tepkisini çeken ve ilçede tankların yürümesine gerekçe yapılan dönemin Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, ilginç açıklamalarda bulundu.

'Kudüs çadırını kuranların evinden Hizbulvahşet çıktı'

Sincan eski Belediye Başkanı Bekir Yıldız, 28 Şubat sürecinde irtica olayları arasında gösterilen 'Kudüs Gecesi' çadırını kuranlarla ilgili ilginç iddialarda bulundu. 

Kudüs Çadırı'nı iki kişinin ücretsiz kurduğunu söyleyen Yıldız, bu şahısların öldürülmüş olabileceklerini ileri sürdü. Yıldız, "Etimesgut'taki Hizbullah evinde bulunan cesetler bu kişilere ait olabilir." dedi. Geceyi iyi niyetli bir şekilde düzenlediklerini belirtirken bazı servislerin oyunlarına gelmiş olabileceklerine dikkat çekti. CNN Türk'te geçtiğimiz günlerde yayımlanan 'Tarafsız Bölge' programına telefonla katılan Yıldız, bu eve atıfta bulunarak, "Etimesgut'ta bir evde bulunan Hizbullah cesetlerinin kimlikleri ortaya çıkarıldığında Kudüs Gecesi anlaşılır." demişti. Sözlerinin ne anlama geldiğini Zaman'a değerlendiren Yıldız, bu konuyu devletin araştırarak ortaya çıkarması gerektiğini belirtti.

"Etimesgut'ta çıkarılan cesetlerle ilgili bir şüphe var. Ancak net bir bilgiye ulaşabilmiş değilim." diyen eski başkan, iki kişinin bir sene öncesinden 'çadırı yapmak istiyoruz' dediklerini, kendisinin de 'olur' karşılığını verdiğini anlattı. Aynı kişilerin çadırı, bedelsiz yaptıklarını aktaran Yıldız, iddiasını şöyle sürdürdü: "Arkadaşlar, o iki kişiyi iş bitince gece eve bırakmışlar. Bırakıldıkları evden yıllar sonra cesetler çıktı. Hizbullah evinden cesedi çıkanlar acaba bunlar mıydı? Çünkü bırakılan ev aynı. İnsan her şeyi düşünüyor. Arabasıyla götürüp bırakan arkadaş dedi ki: 'Yağmurlu bir gündü. Ona rağmen eve kadar gitmediler, yakın bir yerde indirdik. Geriye baka baka gittiler. Girdikleri evi gördüm. Girdikleri ev, yıllar sonra altından cesetler çıkan evdi.' Evden çıkan cesetlerin kimlikleri de açıklanmadı. Kudüs çadırını kuran kişilerin yaşayıp yaşamadığını da bulamadım. Orada ölmüş olma ihtimalleri var. Soru işareti olarak kafamda kaldı. Yoksa herhangi bir şeyde kullanılan şahıslar daha sonra yok mu ediliyor? Ben sadece bunu sormak istedim. Ölen kişilerin kimlik açıklamaları filan olmadı hiç. Bunlar soru işareti."

Yıllardır tartışılan Kudüs gecesine ilişkin açıklamalarda da bulunan Yıldız, "Temiz düşünceyle bir program yaparken, servisçilerin farklı çalışmalar gerçekleştirip gerçekleştirmediklerinin hesabını yapamamış olduk." ifadesini kullandı.

Hizbullah örgütü 17 Ocak 2000'de Beykoz'da bir villaya düzenlenen operasyonla çökertildi. Örgütün lideri Hüseyin Velioğlu, 32 kurşunla ölü olarak ele geçirildi. Ardından kaçırıldıktan sonra öldürülerek evlerin bodrumlarına gömülen onlarca ceset ortaya çıktı. 20 Ocak'ta Ankara Etimesgut'ta da böyle bir mezar ev tespit edildi. Bir gecekondunun bodrum katında yapılan kazılarda elleri arkadan bağlı ve çıplak gömülmüş üç ceset bulundu.


İsa Yazar/zaman
Yayın Tarihi : 5 Mart 2007 Pazartesi 10:10:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?