18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Kulkuloğlu'ndan şok iddia

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Kayseri Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Dalan'ın, şeker operasyonunun bir numaralı şüphelisi ile dinlemeye takıldığını belirterek, "Başsavcıvekili, bir numaralı şüpheliye neden teşekkür etme ihtiyacı hisseder" diyerek savcıları göreve çağırdı. 

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Kayseri Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Dalan ile Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık ve kardeşi Savaş Özışık arasında 30 Temmuz 2010 Cuma günü geçen telefon kayıtlarını okudu. Dinlemeye takılan kayıtları okuyan Kulkuloğlu, İsmail Dalan'ın, "Çok iyi oldu bu işte, çocuklar girip çıkıyor, gayet iyide, biz de hanım dedi ki, uğrayalım da Başkan Bey'e hem teşekkür ederiz dedi. O yüzden yakındaysanız gelecektik" dediğini ileri sürdü.

'Savcıvekili neden teşekkür eder?'

Kayıtlarda İsmail Dalan'ın teşekkür ettiğini vurgulayan Kulkuloğlu, "Başsavcıvekili bir numaralı süpheliye teşekkür etme ihtiyacı neden hisseder, niye teşekkür eder" diye sordu.

Savcıları göreve çağırdı

Savcıları da göreve çağıran Kulkuloğlu, şöyle dedi: "Tek satırlık telefon dinlemelerini bahane ederek bu ülkede Yargıtay onursal başsavcılıklarının ve bu vatana hizmet etmiş generallerin evini arayan, gözaltına almaya kalkan Cumhuriyet savcıları bu konuda neredeler?"

'Dinlemeye takılan konuşma Mersin'de geçiyor'

Bir basın mensubunun dinlemeye takılan telefon görüşmesi ile ilgili sorusuna Kulkuloğlu, "Şeker'in bir tesisi yok. Mersin'den bahsediliyor burada. Konuşmanın önü ve arkasındaki yerler Mersin'de geçiyor. Akdeniz sahillerinde geçiyor. Muhtemelen bir tatil beldesi" dedi.

'Özhaseki sağıra yatıyor'

Bir basın mensubunun, "Dün yaptığınız basın toplantısından sonra bir yanıt geldi mi?" sorusuna Kulkuloğlu, şöyle dedi: "Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı'nın adedidir. Cevap verecek bir şey bulamazsa Kayseri'de bir tabir vardır, 'kulağının üzerine yatmak' diye. Kulağının üzerine yatar, aylarca susar, basın bunu unutana kadar. Şimdi yine aynı taktiği uyguluyor. Kayseri'de buna sağıra yatmak derler, duymamazlıktan geliyor, sağıra yatıyor."

 

...
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2010 Pazar 17:45:42
Güncelleme :26 Aralık 2010 Pazar 18:20:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?