15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Kum saatine suç duyurusu

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Nuri Akbulut, Cumhuriyet gazetesi hakkında, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili 15 gündür sürdürdüğü logo altı yayınlarda, "yeni seçilecek cumhurbaşkanına alenen hakaret, TBMM'yi alenen aşağılamak, halkı Anayasal kurumlara karşı ayaklanmaya teşvik etmek" suçlarını işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Akbulut, Şişli Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde, Mayıs ayında tamamlanacak olan cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili Cumhuriyet gazetesinin birinci sayfasında 15 günden beri logo altı sekiz sütundan, "Mayıs 2007 cumhurbaşkanlığı seçimi yapılıyor. Tehlikenin farkında mısınız? 16 Mayısta saatler 100 yıl geri alınıyor. Tehlikenin farkında mısınız?" şeklinde yayın yapıldığını hatırlattı.

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu, makam, mevki, konumu ne olursa olsun kimsenin suç işleme serbestliğinin olmadığını vurgulayan Akbulut, Anayasal bir hak olan basın özgürlüğünün de suç işlemek amacıyla kullanılamayacağına dikkati çekti.

Akbulut, dilekçesinde, "Bu nedenle, suç işleyen ve yasaya aykırı eylemlerine devam etmekte olan sorumlular hakkında yasal gereğinin yapılması hususunu takdirlerinize sunarım" dedi.


aa
Yayın Tarihi : 8 Mart 2007 Perşembe 17:32:06
Güncelleme :8 Mart 2007 Perşembe 17:36:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?