22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

'Kürt kökenlinin temsilcisi PKK olamaz'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Benim Kürt kökenli vatandaşlarımın temsilcisi PKK terör örgütü olamaz, kesinlikle olamaz, asla. Bu bir istismardır. Biz ülkemizde vatandaşlarımız arasında bir ayrımcılığı asla kabul edemeyiz'' dedi.

Erdoğan, partisinin Niğde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingte vatandaşlara hitap etti.

Tek yürek olunması gereken durumlarda bile, AK Parti'yi zora sokmak için çabalar olduğunu" belirten Erdoğan, bazı kesimlerin kriz çıkması ve kavga olması için elinden geleni yaptığını söyledi.

İstikrara gölge düşürmek isteyenlerin oyunlarının bozulduğunu kaydeden Erdoğan, "Onların oyunları bozuldu. Biz diyorduk ki, 'bir damla şehit kanını 550 milletvekiline değişmeyecek kadar bu ülkeye aşığız'. Ama ne yazık ki bu ülkede belli işaretleri olan bir parti, 'camilerimizin avlusunda şehitlerin üzerinden nasıl oy alırız', bunun gayreti içine girdi. Maalesef bunu 1999 seçimlerinde de yaptı" dedi.

Erdoğan, "Hoca efendi kalkıp, 'bu cenaze adabına uymuyor' dediği zaman da hoca efendileri yuhaladılar. Yuhaladılar bunlar, niye? Çünkü yapıları bu, kimlikleri bu. Bizim cenaze adabımızda sessizlik vardır, çığırtkanlık yoktur. O başkalarına aittir bize ait değildir. Ama bunlar oraya ibadet için gelmiyorlar. İslami ve insani görevlerini yapmak için gelmiyorlar. Acaba buradan oya tahvil edilecek bir şeyler olur mu? Bunun için oraya geliyorlar. Bu oyunu da benim halkımın bozacağına inanıyorum" diye konuştu.

Dünyada birçok ülkenin de terör sıkıntısını yaşadığını belirten Erdoğan, "Bu bizim de sıkıntımız. Buna karşı biz de mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz. Bunda kararlıyız. Çünkü ülkemizin huzurunu bozmaya kimsenin hak ve salahiyeti yok. Derdiniz özgürlükse bunu gelir demokratik parlamenter sistem içinde Meclis'te yaparsınız.Şunu da açık söylüyorum, benim Kürt kökenli vatandaşlarımın temsilcisi, PKK terör örgütü olamaz, kesinlikle olamaz, asla. Bu bir istismardır. Biz ülkemizde vatandaşlarımız arasında bir ayrımcılığı asla kabul edemeyiz" ifadesini kullandı.
aa
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 20:08:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?