15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Kürtler operasyona karşı değil

Kuzey Irak yönetiminin terör örgütü PKK'ya yönelik bir sınır ötesi operasyona karışmama yönündeki tavrı netleşiyor.

CNN TÜRK'e konuşan Kürdistan Demokratik Partisi Genel Sekreteri Fazıl Mirani, "Eğer operasyon bölgesel yönetimi, sivil halkı hedef almazsa, buna kimse ses çıkarmaz" dedi.

İlk olarak Kürdistan İslami Birlik Partisi lideri Muhammed Bahattin tarafından duyurulan "Kuzey Irak'ta sınırlı bir operasyona ses çıkarmama yaklaşımı" bölgesel hükümet sözcüleri tarafından da doğrulandı.

KDP Genel Sekreteri Fazıl Mirani, "Askeri operasyon yıllardır yapılıyor ancak bir sonuç çıkmıyor. Sadece PKK'ya yönelik bölgesel yönetimi hedef almayan, sınırlı bir operasyona karşı çıkamayız. Üstümüze düşen her türlü önlemi almaya kararlıyız. Sınır güvenliğini sağlamak ve PKK'nın Türkiye'ye sızmasını engellemek için ABD ve Türkiye ile işbirliği içinde çalışıyoruz" dedi.

PKK'ya karşı önlemler sıklaştı

Mesud Barzani yönetiminin bir diğer önemli ismi Dr. Fuad Hüseyin ise PKK'nın lojistik desteğini kesmek için önlemleri sıklaştırdıklarını söyledi, ancak olası bir operasyona temkinli yaklaştı.

Hüseyin, "Mahmur Kampı ve Kandil bölgesinde giriş çıkışları tamamen durdurduk. Havaalanı polisi şüpheli kişileri ülkeye almıyor. Çok ciddi çalışıyoruz. Umarız askeri bir operasyona gerek kalmaz. Sınırlı bir operasyondan bahsediliyor ama bunun sınırını kim çizecek? En iyisi bu sorunu diyalog ve işbirliği ile çözmek" diye konuştu.

Kuzey Irak yönetimi sözcüleri bu açıklamaları yaparken peşmerge güçlerinin Zaho'da PKK'ya yardım ve yataklık edenlere karşı baskınlar düzenlediği ve şüphelilerin tutuklandığı yönünde haberler geldi.

Bölgesel yönetim art arda alınan bu önlemlerle Türkiye'ye "Biz sorunun çözümüne katkıda bulunmak istiyoruz" mesajını vermek istiyor.

 

Orkun Yazgan / CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 10:36:25
Güncelleme :20 Kasım 2007 Salı 17:42:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kotak IP: 92.226.197.xxx Tarih : 20.11.2007 10:53:45

Hni isterseniz karsi cikin bizim icin türk askeri icin ileri emri alindiktan sonra hepsi birdir,Degil irak hükümeti dünyada hic bir güc silahli kuvvetler karsisinda duramazfakat türkiye uyuyan dev kendi gücünden kendinin haberi yok birileri tarafindan morfin verilerek uyutulmaya calisiliyor, uyan artuk kendine gel türkiyem .bende basi dik her ülkeye pasaportsuz gireyim,