23
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

'Kürtlere en büyük zararı PKK verdi'

Erdoğan, Kürtlere en büyük zararın PKK tarafından verildiğini kaydetti. PKK'ya silah bırakma çağrısı yapan aydınlarla biraraya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Kürt sorunu, ayrılıkçı şiddet ya da barışı bozma suretiyle ele alınacak bir sorun değildir'' dedi.

Toplumsal sorunları bahane ederek şiddete başvurmanın çözüm olmayacağını vurgulayan Erdoğan, "bütün sorunlar demokrasi şemsiyesi altında anayasal düzen içinde ele alınmalı" dedi.

Başbakanlık yeni binada yapılan Başbakan Erdoğan-aydınlar toplantısı ekranlardan canlı olarak yayınlandı.

Saat 13.00'te başlayan toplantıda bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'hükümet olarak hiçbir sorunu görmezden gelmek, yok saymak tutumları benimsemediklerini' vurguladı ve "toplumda varolan her sorunu gerçek kabul ediyoruz" diye konuştu.


Toplumda varolan sorunları bahane ederek şiddet oluşturanların, masumları katledenlerin ve askerleri şehit edenlerin karşısında olduklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Kürtlere en büyük zararı PKK örgütü vermiştir" dedi.

Erdoğan, etnik milliyetçiliğin her zaman karşısında olduklarını da kaydetti.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından grup adına söz alan İstanbul Tabipler Odası Başkanı Gencay Gürsoy ise, imzaladıkları bildiriyi hatırlatarak PKK'yı silah bırakmaya çağırdıklarını söyledi.

"Türkiye'de bir Kürt sorunu olduğunu kabul etmek lazım" diyen Gürsoy, sorunun çözümünün demokratikleşme çabaları içinde gerçekleşmesi gerektiğini belirtti.

CNNTURK
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 14:04:51
Güncelleme :10 Ağustos 2005 Çarşamba 16:25:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?