19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

'Kuş gribini aleyhimize kullanan ülkeler var'

Bayram programı çerçevesinde Kuşadası ve Didim'e ziyaret gerçekleştirerek partilileriyle bayramlaşan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "Gazeteciler konu olarak, vatandaşlar da eliyle dokunmazsa kuş gribi sorunu kendiliğinden hallolur" dedi.

Kuşadası ve Didim'de partililerle bayramlaşan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'a, eşi Şadiye Koç, AK Parti Aydın Milletvekilleri Ahmet Rıza Acar ve Ahmet Ertürk ile AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem ve Kuşadası'nın AK Parti'li Belediye Başkanı Fuat Akdoğan eşlik etti.

Konuşmasına "Bazen deli olmak lazım" diyerek başlayan Bakan Koç, öncelikle Aydın Belediyesi'nin termal enerji ihalesinin 2006 yılı içerisinde mutlaka yapılacağını söyledi. Konuşmasında KUŞ-ATAK'a, yani Kuşadası'nın yılan hikayesine dönen arıtma tesisine de değinen Atilla Koç, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'a dönerek, "Senden de deli olmanı istiyorum. Senden Kültür ve Turizm Bakanı olarak rica ediyorum. Sayın Reis Denizim'i bana geri ver. 2006 yılı içerisinde arıtma tesisini bitir. Çünkü açıkladığımız hedeflere ulaşmamız için bu şart. Eğer Kuşadası'nda turizm kötü giderse bunun vebali senin" dedi. Koç ayrıca, 22 Ocak tarihinde Kuşadası'nda gerçekleştirilecek arıtma tesisiyle ilgili toplantıya mutlaka katılacağını belirterek, tesisin bitirilmesi için üzerlerine düşen ne varsa yapacaklarını söyledi.

"BEN CENTİLMEN BİR DÖVÜŞÇÜYÜM"
Basın mensuplarının kuş gribinin turizme etkisini sorması üzerine önce yanıt vermek istemeyen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Kuşadası'nda kuş gribinin ortaya çıkması nedeniyle Hollanda'nın Utrecht kentinde devam eden Uluslararası Turizm Fuarı'nda bulunan turizmcilerin moralinin bozulduğunun hatırlatılması üzerine, "Bu çok normaldir. Sabah tıraş olurken yanlışlıkla bıyığının kenarını kestiğinde bile insanın morali bozuluyor. Gazeteciler konu olarak, vatandaşlar da eliyle dokunmazsa kuş gribi sorunu kendiliğinden hallolur" diye konuştu.

Kuş gribinin turizmi sanıldığından daha az etkileyeceğini kaydeden Bakan Koç, Dünya Sağlık Örgütü'nün Türkiye'ye seyahat etmekte herhangi bir sakınca bulunmadığı yönündeki açıklamasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.
Koç, rakip ülkelerin kuş gribini Türkiye'nin aleyhine kullanıp kullanmadığı doğrultusundaki sorulara ise, "Bunu yapan ülkeler elbette var. Gizliden gizliye aleyhimize kullanıyorlar. Ama ben centilmen bir dövüşçüyüm. Bu ülkelerin adını vermem. Çünkü hırsıza hırsız derseniz ama ispatlayamazsanız, iftiracı durumuna düşersiniz. Hırsız da hırsızlığına devam eder. Ben akıllı adamım. Bu kuş gribini aleyhimize kullanan ülkelerin adını kesinlikle vermem" diye konuştu.

"SADECE AYDIN'IN DEĞİL, TÜM TÜRKİYE'NİN BAKANIYIM"
Kuşadası turizminin gelişmesi için büyük çaba harcadıklarını kaydeden Bakan Atilla Koç, Kongre Vadisi'nin tamamlanmasıyla bölgeye büyük bir hareketlilik geleceğini belirterek, Menderes turizm yolunun tamamlanmasıyla bu hareketin daha da artacağını ifade etti. Bir gazetecinin Kuşadası'nın yıllardır ülkeye kazandırdığına karşılık devletten yeterli yardım alamadığı, ilçeye daha çok kaynak aktarılması gerektiği konusundaki düşüncelerini sorması üzerine ilginç açıklamalar yapan Bakan Koç, "Bunu bana Bodrumlular da, Marmarisliler de, Alanyalılar da, Manavgatlılar da söylüyor. Ama ben sadece Aydın'ın değil, tüm Türkiye'nin bakanıyım" dedi.

Ardından toplantıyı izleyen basın mensuplarına kayıt dışı konuşmak istediğini belirten Bakan Koç, kamera ve ses kayıt cihazlarının kapatılmasını istedi. Koç, Kuşadası Belediyesi'ne 1 milyon YTL, ilçeye kurulacak kamera sistemi içinse 500 bin YTL kaynak aktardıklarını söyledi. Edirne'den Kars'a kadar pek çok il ve ilçeye kaynak aktarıldığını açıklayan Koç, "Ama biz bunları açıklamaktan kaçınıyoruz. Çünkü sadece görevimizi yapmaya çalışıyoruz" dedi.
Beraberindeki heyetle Kuşadası'ndan Didim'e geçen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, burada turizm hedefleriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. 2006 yılında 26 milyon turist ve 21 milyar dolar gelir hedeflediklerini kaydeden Atilla Koç, "2005 yılında dünyada turizm hareketinde yüzde 10 artış yaşanırken, Türkiye yüzde 22 artış yakaladı. İstanbul'da yüzde 40'a yaklaştı ve gelen turist sayısı 5.5 milyonu buldu. Ayrıca Antalya'ya da 7 milyon 200 bin turist geldi. Ama bunlar yetmez. Hem İstanbul'da hem de Antalya'da ayrı ayrı 10'ar milyon turist gelmesini hedefliyoruz. Bu hedefimiz gerçekleşirse sadece İstanbul ve Antalya'da 20 milyon turiste ulaşmış olacağız. Ancak Didim'de, İzmir'de, Kuşadası'nda, Bodrum'da, Marmaris'te atağa geçmeliyiz" dedi.

Konuşmasında siyasi gelişmeleri de değerlendiren Bakan Koç, muhalefet partilerinin erken seçim istediğini ancak seçim olması durumunda durumlarının da ortada olduğunu belirterek, "İşler iyi gittikçe seçim istiyorlar. Ancak, hasım insana mevlit okutmaz" diye konuştu.
Dünya Turizm Merkezi'nin Şubat ayında açılacağı Didim'de yabancıların yoğun şekilde mülk sahibi olduğuna dikkati çeken Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "Espri olarak söylüyorum ama böyle giderse çok kısa bir sürede Didim'deki mahalle muhtarlıkları İngilizler'in eline geçecek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2006 Perşembe 16:01:14
Güncelleme :12 Ocak 2006 Perşembe 16:05:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
VATANSEVER IP: 84.5.75.xxx Tarih : 12.01.2006 20:55:41
KOCUM BENIM, YINE SEN MI KONUSTUN?????