20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Küskünlerin rotası Şener



BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP Grubu’na yönelik “Trenden inenler bir daha binemez” sözlerinin yankıları sürerken eski Bakan Abdüllatif Şener’den “yeni parti” sinyali geldi. Erdoğan’ın listeye koymadığı 60’a yakın eski milletvekilinin ağırlıklı olarak destek verdiği Şener, Ağrı’da yeni parti mesajı verdi.

Bir süredir siyasete döneceği sinyalini veren Şener, Ağrı’ya yaptığı ziyarette oldukça kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı. Şener, alandan yüzlerce aracın oluşturduğu konvoy ile alındı ve ilde çok sayıda görüşme yaptı. Eski AKP Ağrı Milletvekili Halil Özyolcu tarafından karşılanan Şener burada “Yeni parti” mesajını verdi.

Şener, topluluğun ısrarlı soruları üzerine Anayasa Mahkemesi’nin kararının hemen ardından yeni parti için harekete geçileceğini bildirdi. Şu anda yapılacak bir çıkışın AKP tabanında “vefasızlık” olarak algılanabileceğini ifade eden Şener’in, “Ancak karar ne olursa olsun Türkiye’nin yeni ve temiz bir siyasi oluşum aradığı ortada” dediği öğrenildi.

NE SAĞ NE SOL: MERKEZ PARTİ

Önümüzdeki günlerde tekrar il gezilerine başlayacağını da Ağrı’da duyuran Şener’in ilk durağının Ege Bölgesi’nde bir il olacağı bunu ise İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun izleyeceği de öğrenildi. Şener, genç isimlerle yola çıkmak istiyor. Amblem ve isim için önümüzdeki günlerde harekete geçecek olan Şener’in, partinin merkez sağa değil sadece “merkez”e oturmasını istediği de belirtiliyor. Şener’in, merkez sağ ve soldan güvenilir isimleri harekete ortak etmek için çalıştığı da konuşulanlar arasında.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın listeye almadığı eski AKP milletvekillerinden 60’a yakınının Şener’e “Tam destek” sözü verdiği de Ankara kulislerinde konuşulanlar arasında.

Eski vekiller arasında Mahmut Kaplan, Remziye Öztoprak, İmdat Sütlüoğlu, Selahattin Beyribey, Mehmet Soydan, Maliki Ejder Arvas, Mehmet Ali Suçin, Mahmut Çetin, Mahfuz Güler, Feyzi Berdibek, Abdülbaki Türkoğlu, Mustafa Eyiceoğlu, Halil Özyolcu’nun olduğu da söyleniyor. Turhan Çömez’in Şener’le birlikte yola çıkıp çıkmayacağının ise henüz netleşmediği öğrenildi. Ankara kulislerinde konuşulan bir başka iddia ise eski Bakan Ertuğrul Yalçınbayır’ın da Abdüllatif Şener ekibiyle birlikte hareket edeceği yönünde.

Akşam - Deniz Güçer
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 15:26:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Olcay GENÇTÜRK TURGUTLU/MANİSA IP: 88.251.28.xxx Tarih : 14.06.2008 14:21:01

ŞİMDİDEN HAYIRLI UĞURLU OLSUN