19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Kutan: Hain oyunlar oynanıyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, ''Türkiye ve İslam alemi üzerinde hain oyunlar oynanıyor'' dedi. 

Kutan, Adana'da partisince verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önünde ciddi problemlerinin bulunduğunu belirterek, Batı'nın müşterek vasfının ''İslam düşmanlığı'' olduğunu savundu. 

Dış politika ve ekonominin kötüye gittiğini, manevi değerlerde de tahribat yaşandığını söyleyen Kutan, ''Dış politikadaki uygulamalar her geçen gün kötüye gidiyor. Ekonomi adeta bilinçli bir şekilde vatandaşın sıkıntı çekmesi için çökertiliyor. Manevi değerlerimiz ise planlı bir şekilde tahrip ediliyor'' dedi. 

Kutan, ''Batı denildiğinde ilk akla gelenin sömürü olduğunu, bu nedenle İslam'da bulunan adil düzeni Batı'nın istemediğini'' kaydederek şöyle konuştu: 

''Türkiye ve İslam alemi üzerinde hain oyunlar oynanıyor. Batı medeniyetinin temeli sömürgedir. Batı, zenginliğine sömürgelerle ulaştı. Çok katlı binaları da elindeki paraları da sömürgeyle ele geçirdi. İslam'da ise sömürge yoktur. İslam adil düzeni ister. Bu yüzden sömürgelerini engellediği için İslam'ı sevmezler.'' 

Kutan, Fransa Meclisinin çıkardığı ''utanç yasasıyla'' ne kadar özgür bir ülke olduğunu ortaya koyduğunu dile getirerek, ''Hani insan haklarında bu ülkeler şampiyondu? Maske düştü, çirkin yüzleri ortaya çıktı'' dedi.
aa
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 21:08:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?