22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Kutan: Sonunuz Saddam gibi olacak

SP Genel Başkanı Recai Kutan, isim vermeden İslam ülkelerinin “ABD, İsrail ve Batı ile işbirliği yapan liderlerine, “sonunuz Saddam gibi olacak" diye seslendi. 

Kutan, partisinin il başkanları toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, Irak’ın devrik devlet başkanı Saddam Hüseyin’in idamının, İslam dünyasına karşı bir meydan okuma olduğunu söyledi. Saldırgan Evangelistler ve siyonistlerin bu idamla, ABD ve Batı’nın sömürüsüne karşı olan liderlere. “Ayağınızı denk alın, geçerli olan gücün hukukudur kovboy hukukudur" mesajı verdiklerini kaydeden Kutan, İslam ülkeri liderlerini uyararak şöyle dedi: 

“ABD, İsrail, İngiltere ve birçok Batılı ülkeyi dost kubal etmek, onlara güvenmek, gerçek anlamda bir gaflettir, şaşkınlıktır. Bazı Müslüman ülkelerde ABD, İsrail ve diğer Batılı ülkelerle işbirliği yapan, onları dost bilen yönetimlerin yanı sıra, satılmış, hain insanlar da vardır. Onlar şu anda emperyalistlerin işine yaradıkları için destekleniyor. Ama bilsinler ki işleri bitince akıbetleri Saddam’ınkinden farklı olmayacak."

ERDOĞAN ABD’NİN SÖZLERİNİ TUTMADIĞINI BİLMİYOR MU
Kutan, Başbakan Erdoğan’ın Irak ve terör konusunda ABD’ye yönelik sözlerini değerlendirirken de, “Sayın Erdoğan, ABD’nin sadece kendi çıkarları söz konusu olduğunda işbirliğine gittiğini, ABD’nin verdiği sözlerin hiçbir geçerliliği olmadığını bilmez mi" diye sordu.
Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini öneren Kutan, bu konuda AKP ile CHP arasında süren tartışmaya da, “Orta oyunu, horoz dövüşü" nitelemeleri yaptı.
ANKA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2007 Pazar 16:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?