1
Haziran
2024
Cumartesi
SİYASET

Laiklik mitinglerine sert eleştiri!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başı açıkların güvencesi olduklarını belirterek, ''başı kapalıların da güvencesi olmak istiyoruz, ama olamadık'' dedi.

ATV'de gündeme ilişkin soruların yanıtlayan Başbakan Erdoğan, türban düzenlemesi konusunda, Anayasa Mahkemesi'nin kararına saygı duyacaklarını belirtti.

Laiklik tartışmalarına da değinen Başbakan, "laiklik üzerinden geçinenler var" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gerilim yanlısı olmadıklarını siyasiler ve akademisyenlerle birlikte bir kurumsal mutabakat oluşturmak istediklerini söyledi.

Ancak Erdoğan, "411 vekilin elini kaosa kalkıyor diye bir ifadeye de katlanmam mümkün değil" diye konuştu.

Erdoğan, "Alanlara insanlar toplanıyor. Ben onların on katını toplarım, ama biz hep sabır teskin ediyoruz" dedi.

"Tercihler ve özgürlükler söz konusu olduğunda bunun en büyük güvencesi biziz" diyen Erdoğan, toplumda zorla örtünmenin olamayacğını ve böyle bir durum olduğu takdirde bunun karşısında olacaklarını söyledi.

CHP'nin Anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesi'ne götürmesiyle ilgili soruya ise Erdoğan, 367 kararını hatırlattı.

Erdoğan, "Şu anda atılan bir adım var, cumhurbaşkanı onaylarsa CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne gidebilme şansı yok ama destek oylarla var. Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karar şekil noktasındadır. Bilemem biz bu ülkede 367'yi yaşadığımız için söyleyecek bir şey yok, bizim de Anayasa Mahkemesi'ne saygımız var" dedi.

Laiklik tartışmalarına da değinen Başbakan, "laiklik üzerinden geçinenler var" diye konuştu.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2008 Pazar 19:45:39
Güncelleme :17 Şubat 2008 Pazar 20:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yilmaz IP: 91.67.47.xxx Tarih : 19.02.2008 00:33:55

Sayin Tayib bey,su anda ne yapmak istedigini siz benim TC.min Basbakani olarak yapmamaniz lazim.Lütven buyurun Istifanizi verinde ondan sonra boy göstermeye devam edersiniz, Siz bu Dünyanin korku belasi Saygi duydugu Devletimize Leke sürdüremezsiniz.Bu benim Vatan daslik görevim size sorumu yöneltmem. Siz orada naklen yayinda keyif catarak Güneyde ve doguda Askerlerimiz Savasiyor halan din cikarlari ugrunda boy göstemene lüzüm yok. Hic düsündünmü o Polis ve Askerlerimiz Teröristlerle nasil cenk ediyor, yahu Canimizdanda cok sevdigimiz Bayragimizi asagi aldi teröristler,nicin o Asker ve Polise Emir verdirtmedin.Kusura bakmayin bu milletin daha size tahammül edecegi kalmadi.Acil olarak bu serefsiz Teröristlere diyecegim aslinda makam itibariyle söylememem lazim ama bize ne biraktin ki lütven cekil gitte o makami Vatan icin koruyabilenleri gelsin. Saygilarimla.