22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Lozan'da Perinçek'e yasak

İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'in sözde Ermeni soykırımına karşı görüşü nedeniyle 6-7 Mart tarihlerinde mahkemeye çıkacağı İsviçre'nin Lozan kenti polisi, Perinçek ile kendisine destek vermeye gelecek Talat Paşa Komitesi üyelerinin söz konusu tarihlerde toplantı düzenlemelerini ve basına açıklama yapmalarını yasakladı.

Lozan polisinin, "toplantılarda suç işleme ihtimalinin yüksek olduğu" gerekçesiyle böyle bir karar aldığı bildirildi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye-İsviçre Dostluk Grubu Avrupa sözcüsü Mehmet Bedri Gültekin, duruşmayla aynı günlerde toplantı ve panel düzenlemek üzere anlaşma yaptıkları salonların, polisin baskıları sonucu anlaşmadan vazgeçtiklerini kaydetti.

İsviçre'de Perinçek hakkında, 2005 yılında Lozan Antlaşmasının yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bu ülkede düzenlediği basın toplantısında, "Ermeni soykırımının emperyalist bir yalan olduğunu" söylediği için soruşturma açılmıştı.

Perinçek'in duruşmasından önce Lozan'da hazırlık yapan İP Avrupa temsilcileri ile Atatürkçü Düşünce Dernekleri (ADD) başkanları, Lozan polisinin "toplantı yasağı kararına" karşı Waad Kantonu İçişleri Bakanı Jean Claude Mermoud'a bir mektup yazdılar.

ADD ve İP yetkilileri mektupta, Lozan polisinin hukuk dışı tutumunu protesto ettiklerini belirttiler.



aa
Yayın Tarihi : 1 Mart 2007 Perşembe 17:24:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
OFLU SALIH IP: 84.63.166.xxx Tarih : 1.03.2007 23:21:49
ISTE AVRUPA BIRLIGININ DEMOKRASISI ISTE AVRUPA BIRLIGININ DÜSÜNCE ÖZGÜRLÜGÜ ISTE AVRUPA BIRLIGININ MATALYONUN ARKASI NEREDESIN TÜRK METYASI TÜRK POLITIKACISI SANA HOR GÖRÜLENI KENTILERI NASIL YAPIYOR TEFALARCA YAZMISIM SIZLERE ALMANYADAN BIRLIK OLALIM YURT DISI POLITIKALARDA TEK AGIZ OLALIM AVRUPATA YAYIN YAPAN TÜRK GAZETELERI MANSETLERI GÖRELIM SAYGILAR