16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

'Lütfen anayasa krizi çıkarmayın'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Hükümetin, ana muhalefet partisi başta olmak üzere kimseye haber vermeden bir anayasa değişikliği yapmak istediğini öne sürerek, "Lütfen Anayasa krizi çıkarmayın. Gereksiz yere, ideolojik kutuplaşmayı, ülkenin kendi siyasi kimliğiyle ilgili anlamsız bir tartışmayı tahrik edecek yaklaşıma girmeyin" dedi.

Baykal, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 2006 yılın en çok vergi ödeyen ve döviz geliri ödeyen üyelerini ödüllendirdiği gecede yaptığı konuşmada, Türkiye'de pembe tablolar çizildiğini, ancak ekonominin hiç de iyi olmadığını savundu.

Demokratikleşme konusunda, hukuk devletini güçlendirme konusunda 13 ayrı anayasa paketi kabul edildiğini belirten Baykal, bundan sonra yapılacaklar varsa bunların da yine birlikte gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Baykal, "Ama Anayasa'nın değiştirilmesi söz konusu olmaz maddelerini dahi, kenarından, köşesinden nasıl boşlukta bırakırız diye bir arayışın içine lütfen girmeyin" dedi.

Yargıyı siyasallaştıracak anayasal düzenlemelere yönelinmemesi gerektiğini ifade eden Baykal, "Anayasa bir temel mutabakattır, onu bilerek bakmamız lazım. Yani anayasa değiştirilecek, biz ana muhalefet partisiyiz hiç bir haberimiz yok. Şu ana kadar hiçbir bilgi verilmiş değil. Ne bize verilmiştir, ne başkasına verilmiştir. Kimsenin haberi yok. Böyle bir anayasa değişikliği olur mu? Bu, hepimizin anayasası olacaksa bunu birlikte bilmek zorundayız" diye konuştu.

A.A. - Fotoğraf: İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 23:59:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?