31
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Mahkemenin kararı belli

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Anayasa Mahkemesi'nde partilerinin kapatılmasıyla ilgili dava bulunduğunu hatırlatarak, mahkemenin vereceği kararın belli olduğunu söyledi.

Türk, partisinin toplantısında yaptığı konuşmada DTP'nin kapatılma davasına değinerek, “Anayasa Mahkemesi, kuruluş yıldönümü etkinliğinde gerçekleştirdiği “yeni anayasa tartışmaları” gündemli toplantıya DTP'yi davet etmiyor. Hangi mantıkla, hangi akılla bunu yapıyor, anlamak mümkün değil. Hukuk dilinde buna 'ihsas-ı rey' derler. Şimdiden, hakkımızda vereceği karara göre mi davranıyor mahkeme heyeti acaba?

Hukukun üstünlüğünün teminatı olan Anayasa Mahkemesi, 46. Kuruluş Yıldönümünde, böyle mi hukukun üstünlüğüne riayet ediyor? Militarist zihniyetin davet etmemelerine bir anlam verebiliyoruz son tahlilde, peki ya hukuk ve adaletin bir numaralı kurumunun bu tavrına ne diyeceğiz, nasıl bir mantıkla izah edeceğiz?” dedi.


KORUMA BEĞENMİYORLAR

DTP Milletvekilleriyle ilgili tehditler alan Emniyet Genel Müdürlüğü, tehdit alan milletvekillerine 2 kez koruma verdi. Ancak DTP'li Milletvekilleri her seferinde korumalarla ilgili bir bahane bularak bunları geri gönderdi. Ahmet Türk, İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk Emniyet'in gönderdiği korumaları geri gönderdi.

Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 04:56:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yilmaz IP: 91.67.163.xxx Tarih : 23.04.2008 23:46:23

Teröristler anayasadan faydalanamaz,siz gidin pesmergelerin yaninda terör yapin,burada degil.