22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Meclis yeni döneme hazırlanıyor

Vekillerin neredeyse yarısının listelerde ya hiç ya da seçilecek sıradan yer bulamaması nedeniyle TBMM’ye veda edecek olması Meclis Halkla İlişkiler Binası’nda buruk bir taşınma telaşı başlattı.

Tek dönemlik vekilliklerini tamamlayanlar, “daha yeni alışmıştıkö derken, bir kaç dönem milletvekilliği yapanlar ise, “Biz tecrübeliyiz, artık alıştık. Dün geldik, bugün gidiyoruz, yarın belli mi olur" yorumları yapıyorlar.

22’inci Dönem ilk kez milletvekili seçilen ve 22 Temmuz seçimlerinde listelere giremeyen yaklaşık 170 milletvekili Meclis Halkla İlişkiler’deki odalarını buruk bir şekilde boşaltıyorlar. Kimi vekiller, “Yeni alışmıştık. Erken bir ayrılıkö şeklinde konuşurlarken, birkaç dönem vekillik yapan tecrübeli vekiller ise “Artık gelip gitmelere alıştık" diyor.

Milletvekilleri odalarındaki en küçük eşyayı bile, “Bunlar Meclis hatırasıö diye götürmeyi tercih ediyorlar. Bazı vekillerin sekretaryalarındaki not defteri, fihrist, arayanların listesi, davetiyeler gibi en küçük ayrıntıları bile topladıkları gözlendi.

KÜSKÜN HAREKETİ DESTEK BULMADI

Bu arada başını AKP Adana Milletvekilleri Recep Garip ve Abdullah Çalışkan’ın çektiği küskün hareketi destek görmedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gönül alma için “telefonla davet mesajıö küskün milletvekilleri arasında hoş karşılanmasa da “Küskün bir hareket içerisinde olmak artık bir şey kazandırmaz, yakışık da almazö diyenlerin sayısı oldukça fazla.

SEZON TEMİZLİĞİ ERKEN BAŞLADI

Öte yandan TBMM’nin, Ağustos ayında gerçekleştirdiği yaz temizliği, 22 Temmuz genel seçimler nedeniyle erken başladı. Meclis Halkla İlişkiler Binası başta tüm TBMM kampüsünde hummalı bir çalışma başlatıldı. Liste dışı kalan milletvekillerinin isimleri bankoların bulunduğu odaların kapısından tek tek çıkarılıyor. Posta kutuları temizleniyor.

ARINÇ TİTİZLİĞİ

Bu arada, Arınç’ın talimatıyla Meclis İletişim Daire Başkanlığı 22. Dönem’in Meclis çalışmalarını titiz bir şekilde kitap haline getiriyor. Bu süre boyunca, çaydan şekere tüketilen tüm gıda maddeleri başta olmak üzere en ince ayrıntıların yer alacağı kitap, Meclis’in, tüm faaliyetlerini de içerecek.

YURT DIŞI GEZİLERİ

Kesintisiz en uzun süre TBMM Başkanlığı yapan Bülent Arınç kendi faailiyetlerine de bu çalışmada yer verecek. Yaptığı yurt dışı gezileri de eleştirilen Arınç, bu gezilerin amaçları, kazanımları ve harcamaları kalem kalem anlatacak. Bülent Arınç ayrıca 12 Haziran Salı günü düzenleyeceği bir basın toplantısıyla da 22. dönem Meclis çalışmalarını anlatacak.

ANKA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2007 Cumartesi 11:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?