22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Meclis'e hırsız girdi

TBMM kafeteryasında bulunan LÖSEV kutusundaki paralar çalındı.

Kimliği belirlenemeyen kişiler hafta sonu, ziyaretçilerin alındığı bölümde bulunan kafeteryanın camını kırarak içeri girdi.

Kafeteryanın kasasını zorlayan ancak açamayan şahıslar, kasanın yanında bulunan LÖSEV'e ait bağış kutusundaki parayı çaldı. Hırsızlar, kutu içindeki kağıt paraları alırken, aldıkları bozuk paraların bir kısmını ise yere döktü.

Polis, hırsızların kimliğini tespit etmek için, olay yerinde parmak izi araştırması yaparken, kırılan cam da takıldı.

Hırsızlık ayıbı ortaya çıkardı!

Meclis'teki kafeteryada lösemili çocuklar için toplanan bağış kutusundan 20 YTL çalındı. TBMM'nin lösemili çocuklara 200 YTL bağışta bulunduğu ortaya çıktı.

TBMM Başkanlığı, ziyaretçi kabul salonundaki kafeteryada bulunan LÖSEV'e ait bağış kutusundan 20 YTL çalınması ile ilgili olarak inceleme ve soruşturma başlatıldığını bildirdi.

TBMM Başkanlığı, bağış kutusunun yenilendiğini ayrıca LÖSEV'e 200 YTL bağış yapıldığını da açıkladı.

TBMM Başkanlığı, ziyaretçi kabul salonunda bulunan ve özel sektör tarafından işletilmekte olan kafeteryada hafta sonu yaşanan hırsızlık girişimi ile ilgili olarak inceleme ve soruşturma başlattı.

TBMM İletişim Daire Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu kafeteryanın camı ve kapısının zorlandığı belirtilirken, şunlar kaydedildi:

"5 Şubat Pazartesi günü sabah saatlerinde görevli polis memurlarının salon içerisinde ve dışında yapmış oldukları güvenlik aramasında kafeterya camlarının zorlanarak, buraya ait çay ocağına girildiği ve içeride bulunan lösemili çocuklar yararına toplanan bağış kutusundan tahminen 20 YTL civarında paranın alındığı yazar kasa ve bağış kutusunda bulunan bozuk paralara dokunulmadığı tespit edilmiştir."

Açıklamada, TBMM Başkanlığı'nın talimatları doğrultusunda olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığı belirtilirken, LÖSEV'e ait yardım kutusunun yenilendiği ayrıca TBMM Başkanlığı'nın 200 YTL bağış yaptığı kaydedildi.


aa/anka
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2007 Pazartesi 18:27:42
Güncelleme :5 Şubat 2007 Pazartesi 18:27:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.ergazadana.com IP: 88.224.0.xxx Tarih : 5.02.2007 12:03:19
İnsanın oh iyi oldu diyesi geliyor ama yinede insanın içi elvermiyor. Baksanıza hırsızlara caydırıcı ceza verilmediği için ta Meclise kadar bile girebiliyorlar. Bir an önce cezaların arttırılması gerekiyor.