18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Meclis'i sarsan iddia!

CHP "AK Parti Anayasa teklifi için iki imza listesi verdi. İlkinde TBMM Başkanı'nın da imzası vardı" iddiasında bulundu.

AK Partili Burhan Kuzu ise yaptığı açıklamada, "Suç duyurusunda buluncağım. Kimse sahteciliği yapan bulunsun" dedi.

CHP’nin, Anayasa değişikliği teklifini değişik listelerle sunduğu listelerin değiştirildiği iddialarına TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu’dan sert tepki geldi.

CHP’yi "Çakma liste hazırlamakla" suçlayan Kuzu, "CHP’nin iddiası hakkında suç duyurusunda bulunacağım, cezasını çeksin" dedi.

Kuzu, gazetecilerin bu yöndeki sorularını yanıtlarken, CHP’yi suçladı.Kuzu, CHP grubunun liste istediğini kendilerinin de değişiklik teklifi listesini verdiklerini ancak, daha sonra bu listenin üzerinde oynadıklarını iddia etti.

Kuzu şöyle dedi:

"Komisyon üyelerine bu metni dağıttım.(Anayasa değişikliği teklifi) korsan çakma metin nereden çıktı? O metinler biz de yok. Ben de suç duyurusunda bulunacağım. Kimse bunu yapan yargılansın. Önümüzdeki Çarşamba günü teklif üzerinde çalışacağız. Şekil bakımından bir usulsüzlük yok. Milletvekilleri imzalarını çeker bunda bir problem yok. Meclis başkanı da imza atabilir buna engel yok. İçtüzük engel değil. Başbakan da atabilir. Bu bir çakma metin korsan imza bunu kim yaptıysa hesabını versin. Eski başkanlar da imza atabilir, bakanlar da atabilir. Üzerlerini çizebilirler. Çöpten aldılar üstüne taktılar. Amaç ne biliyorum."

anka
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 18:56:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?