16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Meclis'in soru önergesi rekortmeni

Meclis'in soru önergesi rekortmenleri arasında bulunan ve seçim bölgesinin sorunlarını sık sık verdiği soru önergeleriyle gündeme getiren CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, giderayak İçişleri Bakanı Osman Güneş’i soru bombardımanına tuttu.

Öğüt, Ardahan’ın bütün köylerinin yol ve su sorununu verdiği 240 ayrı soru önergesiyle Meclis’in gündemine taşıdı.

22.döneme noktayı koyan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde son günlerin soru önergesi rekortmeni, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt oldu. Daha önce de verdiği önergelerle hem ilinin sorunlarını gündeme taşıyan hem de Meclis’te bekleyen soru önergeleri sayısının artmasına yol açan Öğüt bu kez de, Meclis’in kapanmasına sayılı günler kala, aynı gün 240 soru önergesi vererek rekor kırdı. 240 önergeyi de İçişleri Bakanı Osman Güneş’in yanıtlaması talebiyle veren CHP’li Öğüt her bir önergesinde ise Ardahan ilinin köylerinin su ve yol sorununu gündeme getirdi ve bakana bu konuda neler yapıldığını sordu. Verdiği soru önergelerine“Ardahan İlimizin merkez ve ilçe köylerinde yaşanan yol ve su problemleri ilimizin en büyük sıkıntılarından birisidir” diye başlayan Öğüt, köy yollarının bakımsız, içme suyunun da sağlıksız olması nedeniyle vatandaşların sıkıntı yaşadığını söyledi. Öğüt’ün verdiği 240 önerge ise 22. dönemin son soru önergeleri oldu.

8 BİN 500 SORU YANITSIZ KALDI

Bu arada TBMM’de 22’nci dönemi kapsayan 5 yıl boyunca milletvekilleri tarafından toplam 22 bin 974 yazılı soru önergesi verildi. Bu önergelerin 14 bin 385’ine yanıt verilirken, 8 bin 549 soru önergesi yanıtsız kaldı,40’ı ise milletvekilleri tarafından geri çekildi. TBMM’de 22. dönemde verilen sözlü soru önergesi sayısı ise 2 bin 590 oldu. Bunlardan da 981’ine yanıt verildi.
anka
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2007 Salı 12:15:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NURAY AKANKAN IP: 85.100.10.xxx Tarih : 12.06.2007 17:10:45
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, SAYIN VEKİL SİZİ TEBRİK EDİYORUM BÖLGENİZ İÇİN BİR YARDIM ALMAK İÇİN ÇOK ÇABALAMIŞSINIZ AMA,MUHALEFET OLDUĞUNUZ İÇİN SİZİN ŞEHRİNİZİN SORUNLARI İLE İLGİLENİLMEMİŞ,BU BAŞARILI ÇALIŞMALRINIZDAN DOLAYI SİZİ TEBRİK EDERİM ,YILMAYIN DEVAM EDİN DİĞER DOĞU VEDE GÜNEYDOĞU İLLERİNDEN ÇIKAN ŞEHİRLERİ İÇİN DUYARSIZ KALAN İKTİDAR PARTİSİ VEKİLLERİNE BÜYÜK DERS OLUR İNŞALLAH.. SİZİ CANI GÖNÜLDEN TEBRİK EDERİM SEÇİM BÖLGENİZDE BAŞARILAR DİLERİM.. DEMEKKİ SİZ DOĞU VEDE GÜNEYDOĞU İLLERİNDEN ÇIKAN İKTİDAR PARTİSİ MİLLETVEKİLLERİ GİBİ SEÇİM BÖLGENİZİ UNUTUP YAN GELİP MECLİSTE YATMADINIZ BABALAR GİBİ SEÇİM BÖLGENİZİ SATMADINIZ