22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Meclis'te Bayan Arınç sürprizi

Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın türbanlı eşi Münevver Arınç, dün ilk kez TBMM'de bir resmi törene katıldı. Bayan Arınç, TBMM Tören Salonu'nda yapılan "TBMM Üstün Hizmet Ödülleri" dağıtım töreninde yer aldı. 

Münevver Arınç, Köy Çocukları Eğitim Derneği Başkanı olan amcası Kazım Taymaz'a ödülünü verdi.

Bayan Arınç ilk kez Meclis'te resmi bir törende yer aldı

Eşi başkan seçildiğinden bu yana TBMM'deki hiçbir resmi törene gelmeyen Münevver Arınç dün amcası Kazım Taymaz'a ödül verdi.

TBMM'nin Üstün Hizmet Ödülleri törenine Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın eşi Münevver Arınç damgasını vurdu. Münevver Arınç, ilk kez Meclis'teki bir törene katıldı ve amcası Kazım Taymaz'a ödül verdi. 47 kişi ve kuruluşa "Meclis Üstün Hizmet Ödülleri" verilmesi amacıyla yapılan törene Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra çok sayıda bakan ve milletvekili de katıldı. CHP ise birkaç milletvekili dışında törene katılmamayı tercih etti. Arınç'ın Meclis Başkanı seçildiği dönemde yaşanan 23 Nisan resepsiyonu krizi nedeniyle TBMM'deki tören ya da toplantılara düne kadar hiç katılmayan Münevver Arınç'a eşi jest yaptı. Ödüle layık kuruluşlar arasında bulunan Köy Çocukları Eğitim Derneği Başkanı Kazım Taymaz kürsüye çıktığında Bülent Arınç, "Bir jest yapmak istiyorum. Kendisi eşimin amcası. Hiç olmazsa böyle bir zamanda birlikte olmalarını istedim" diyerek eşini çağırdı. Arınç, Taymaz'ın elini öperken, Münevver Arınç tokalaşmayı tercih etti.

AYDINLIK YARINLAR 

Törende kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan da "Ülke ve millet olarak taze baharların arifesinde, aydınlık yarınlara uzanan yolun başındayız" diyerek kavga, çatışma ve polemiklerin bir kenara bırakılması çağrısı yaptı.







ajanslar
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2007 Cuma 09:46:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kemal IP: 88.229.54.xxx Tarih : 6.04.2007 13:17:15
Oh ne Alâ ne Alâ.... dağıtın sülalenize kendi ellerinizle ödülleri. Bunu başka bir ülkede yapsalar bilmem durabilirlermiydi aynı koltukta 1 dk. daha.