27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Meclis'te tarihi uzlaşma!

Tasarı geri çekildi

TBMM Genel Kurulu'nun çalışmalarını 2 gündür kilitleyen Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesine ilişkin kanun tasarısı geri çekildi.

Hükümet, Suriye Sınırı'ndaki mayınlı arazilerin temizlenerek tarım alanı yapılmasına ilişkin tasarıyı geri çekme kararı aldı

Tartışmalı yasanın geri çekileceğini ilk CHP’li Hakkı Süha Okay açıkladı. Okay, hükümetle muhalefet arasında yapılan görüşmelerin sonunda mevcut tasarının komisyona geri çekildikten sonra tüm partilerin ortak bir uzlaşması ile yeni bir tasarı hazırlanacağını söyledi.

Tasarı üzerinde tekrir-i müzakere yapılacağı bildirildi. Muhalefetin karşı çıktığı ve Meclis çalışmalarını kilitleyen mayın tasarısıyla ilgili kriz aşıldı. Bugün TBMM Başkanı Köksal Toptan başkanlığında yapılan Danışma Kurulu toplantısında tasarının komisyona geri çekilmesine ve tekrir-i müzakere yapılmasına karar verildi. Müzakere sonucunda iktidar ve muhalefetin anlaşması üzerine tasarı yarın da ya da önümüzdeki hafta yeniden Meclis Genel Kurulu'nun gündemine gelecek. Danışma Kurulu'nun Genel Kurul'un çalışma programına ilişkin önerisi de Genel Kurul'da kabul edildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 18:15:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
byderox IP: 85.104.207.xxx Tarih : 3.06.2009 13:45:04

iyi hoş güzelde.şöyle bişi var neden bizim ülkemiz temizlemiyor.israillilerin ne işi var  bizimm topraklarımızda.allaha sukurr bizim imkanlarımız buna yetiyor.ama sebepleri  bilinmemeksizin israilliler 45 yıllaıgına temizleme süresi veriliyor.hemde 3 milyon mayın için.bu kadar süre neden.işin başka birr boyutuda varr türkiye cumhuriyeti sınırlarıı içerisinde hiçmii tarım arazisi kalmamış.suriye sınırındakii mayınlarr kalmalıı.kimse kimsennn dostu değil.girişler enğellenmesi gerekiyorr bir şekilde