15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Meclis'te veda zamanı

22. Yasama Dönemi'nin son haftasına giren Mecliste, 22 Temmuzda yapılacak seçim için aday listelerinde ismi bulunmayan milletvekilleri, odalarındaki eşyaları toplayıp, TBMM'den ayrılmaya başladı.


Yeni yasama dönemi hazırlıkları kapsamında, TBMM'nin bazı bölümlerinde boya ve badana işleri, eski kaldırım ve bordür taşlarının yenilenme çalışmaları devam ederken, 22 Temmuzda yapılacak seçimde, aday listelerinde yer bulamayan milletvekillerinin bir bölümü veda etmeye başladı.


CHP Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu da odasındaki eşyaları topladı, danışmanı ve sekreteriyle vedalaştı. Danışmanına daktilosunu hediye eden Baloğlu, ''Burada, AKP'ye karşı mücadele eden bir milletvekilinin tarihi var'' diyerek, 5 yılda oluşturduğu 20 bin kağıttan oluşan arşivini de kolilere yerleştirdi.


Duygularını tam ifade edemediğini, içinin rahat olduğunu belirten Baloğlu, ''Bu odada yatıp kalktığım günler oldu. 22. Dönem Parlamentosu'nda iz bıraktığımı düşünüyorum. Her dakikasını kullandım. Bu nedenle buruk değilim, içim rahat'' dedi.

GEÇİCİ PERSONELİN DURUMU BELİRSİZ

Bu arada, kadrosu başka kurumlarda olup da geçici görev yapan başta sekreterler olmak üzere bazı danışmanlar ve şoförlerin seçimden sonra nerede görev yapacakları ise henüz netlik kazanmadı. Bu durum personelde tedirginlik yaratırken, 23 Temmuzdan sonra Mecliste çalışıp çalışmayacakları konusunda kendilerine tebligat yapılmadı. Ancak maaşlarını peşin alan sekreterler için 1 haftalık maaş bordrosu düzenlendiği, 15 Temmuzda bu maaşlarını ödeneceği öğrenildi.

 

Milliyet internet
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2007 Cumartesi 13:23:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?