20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Medyaya malzeme olmayın!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kilis Milletvekili Hasan Kara'nın oğluna yaptığı sünnet düğününü örnek göstererek, "Medyaya malzeme olmayın, dikkatli davranın" uyarısında bulundu.

Medyanın AK Parti ile ilgili şeyleri abartarak ve farklı şekilde yansıttığını ifade eden Erdoğan, vekillerden dikkatli davranmalarını istedi.

AK Parti TBMM Grubu'nun basına kapalı bölümünde AK Parti Kilis Milletvekili Hasan Kara'nın oğluna yaptığı sünnet düğünü konuşuldu. Başbakan Erdoğan, Kara'nın basına yansıyan sünnet düğünü ile ilgili kendisine bilgi verdiğini belirterek, Kara'nın vekilleri de bilgilendirmek istediğini söyledi.

Vekilleri dikkatli olmaları konusunda uyaran Başbakan Erdoğan, "Gündemimizin farklı şekilde değişmesi nedeniyle bizlerle ilgili haberler abartılarak, farklı şekilde yansıtılıyor. AK Parti ile ilgili yapılan şeyleri farklı yansıtıyorlar. Bu yüzden dikkatli olun. Yaptığınız şeylerin değişik yorumlanmasına meydan vermeyin, medyaya malzeme olmasına izin vermeyin. Hassas davranın" diye konuştu.

KARA'DAN 'HARMAN YERİ' SAVUNMASI
AK Parti Kilis Milletvekili Hasan Kara, sünnet düğününü söylendiği gibi statta değil harman yerinde yaptığını belirterek, stat denilen yer hakkında İl Hakem Kurulu'nun 'amatör takımlar bile maç yapamaz' kararını verdiğini hatırlattı. 3 bin 849 liraya kilit parke taşı getirttiğini ve döşettiğini anlatan Kara, yapılan eleştirilere şöyle cevap verdi:

"Düğünden sonra kaldırılıp sökülecek, köyün ihtiyacı olan yerlerine döşenecek. Bin 100 liraya mıcır aldım. Mıcırı aldığım kişi 2 dönem önce MHP'den milletvekiliydi. Parasını ödedim, faturası var. Yeri 850 liraya belediyeden resmen kiraladım. Elektrik direğini TEDAŞ getirdi ancak öbür aydınlatmalar belediyenin sokak aydınlatmaları. Bize özel birşey değil. Düğünü iptal etme niyetimiz vardı. Ancak düğün tarihi 3 ay önce belirlenmişti. İddia edildiği gibi eğlence için halay çekilmedi. Sanatçıya kahramanlık türküleri söylettik. Mevlüthanlar geldi. En sonunda da biz gençlerimizi halayla askere yollarız. Çocuklarımız askere gidelim, PKK ile çarpışalım, dediler ve halay istediler. 5 dakika halay çektiler."

Aynı gün Kilis'te 30 düğün olduğunu ancak bir tek kendi düğünlerinin haber yapıldığını kaydeden Kara, "Medya bizimle ilgili köpürttü" diye yakındı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 19:38:49
Güncelleme :7 Ekim 2008 Salı 19:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?