25
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Mehmetçik taşın altına kondu!

HÜSEYİN ÇELİK'TEN

AK Parti Adana İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "3. Dönem Siyaset Akademisi" programının kapanış dersi, Seyhan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. "Demokrasi Kültürü" konulu son derse katılan Hüseyin Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Teslim olan teröristlere maaş verileceği gibi söylemlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Çelik, "Kimsenin ağzından çıkmadığı halde dağdan inenlere maaş verileceği söyleniyor. Ben de, -Batman'da, Diyarbakır'da, Van'da, Hakkari'de bir sürü işsiz insan var. Ben onların yerinde olsam bir yolunu bulup dağa çıkarım. İnince maaş verecekler ya- dedim. Böyle bir şey olur mu? Kim söyledi? Böyle bir şey asla söz konusu olamaz" dedi.

İstismar edilen her şeyin terörün elinde elinden alınması gerektiğini söyleeyn Çelik, "Dağdaki teröriste sesleniyorum; niye dağa çıktın? 'Varlığımı kabul etmiyorsun' diyor. Şimdi senin varlığını kabul eden devlet, hükümet var. Kürt'sen Kürt. 'Benim dilimi yok sayıyorsun' diyor. Var, kabul ediyoruz. 24 saat Kürtçe yayın yapan bir kanal var artık. 'Müzik yapmak istiyorum' diyor. Yap, şimdi özel televizyonlarda da müsaade ediyoruz. Biz terör örgütünün istismar ettiği bütün unsurları elinden almalıyız. Hedef hem terörü bitirmek, hem de demokrasimizin standartlarını en yüksek düzeye çıkarmaktır" diye konuştu.

AK Parti hükümetinden önce gelen iktidarların "öğrenilmiş çaresizlik" içinde olduğunu iddia eden Çelik, "Türkiye'nin en kronik meseleleri konusunda bizden önceki iktidarlar öğrenilmiş çaresizlik içindeydi. 'Kıbrıs konusu çözülemez'; öğrenilmiş çaresizliktir. 'Kronik enflasyonun üstesinden gelinemez'; öğrenilmiş çaresizliktir. Yüksek faiz, öğrenilmiş çaresizliktir. 'Avrupa Birliğine bizi almazlar'; öğrenilmiş çaresizliktir. Terör ve Güneydoğu meselesi; öğrenilmiş çaresizliktir. Terör meselesinde bugüne kadar gelen iktidarlar, kendi ellerini taşın altına koyacakları yerde Mehmetçiliği taşın altına koydular. Bu öğrenilmiş çaresizliktir. Çaresizlik hayvanlara yakışır, insanlara yakışmaz. İnsan, irade demektir. Siyaset, daha çok irade demektir. Bu problemleri çözecek kadar cesaretin yoksa bu işe talip olmayacaksın" ifadelerini kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal'a yüklenen Çelik, Baykal'ın "doğuştan muhalefet" olduğunu öne sürdü. Baykal'ın bir türlü başbakan olamadığını ifade eden Çelik, "Bir türlü iktidar, başbakan olamadı. Yaş da 70'i geçti. Ben bu duruma çözüm buldum. Bakanlığım döneminde Baykal'a seslendim. Baykal bir süre başbakan olsa rahatlayacak. Şöyle yapalım dedim; -23 Nisan'da başbakanlık koltuğuna Baykal'ı oturtalım- dedim. Bir saatliğine Baykal'ı koltuğa oturtalım. Sonra seyircilerden biri çıktı,

'Bir saat fazladır. O sürede memleketi tahrip eder. Yarım saat olsun' dedi" diye konuştu. Programın sonunda kendisine sorulan özel soruya Çelik, Ankara Türküsü sözleri "Vay gülüm vay gülüm. Sen nerdesin nerdesin. Kaldır camın perdesi. Sana bir çift sözüm var. Pek kalabalık yerdesin" ifadeleriyle cevap verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 15:29:23
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 15:36:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vatandaş IP: 78.167.134.xxx Tarih : 12.01.2010 12:33:33

sayın hüseyin çelik in sayın baykalın siyasi kimliği ile ilgili yaptığı yoruma katılmıyor,ayrıca bakan olmuş birisinde de bu üslubu yakıştırmadığımı söylemek istiyorum.zaten böyle bir uslubu ve yorumu hiç bir siyasetçiye yakışmadığını düşünüyorum ben burda sayın baykal ın avukatı değilim genel bir portre çizmek istedim. akp nin sorunları çözme yöntemine gelince:

akp bugüne kadar bu ülkenin sorunları çözmek yerine hep vererek sorun çözdüğünü düşünüyor ve seçmenini de  böyle kandırıyor. piyasaya baskı uygulayarak alım gücünü engelliyor,insanlar enflasyonun düştüğünü zannediyor, kıbrıs ı rumlara peşgeç geçiyor,insanlar kıbrıs sorununun çözüldüğünü düşünüyor, güneydoğu da pkk ya doğuda ermenilere istediklerini veriyor,halk bu sorunların bittiğini zannediyor.  yani ver,sorunlardan kurtul,akp nin devlet idare ediş mantığı bu,