28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Merkel'den Türkiye'ye sert mesaj

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kıbrıs sorunundan dolayı Türkiye ile sürdürülen AB üyelik müzakerelerinde ''çok ciddi bir durumun'' ortaya çıkabileceğini söyledi.

Angela Merkel, Süddeutsche Zeitung gazetesinin yarınki sayısına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Kıbrıs konusundaki sorumluluklarını yerine getirmemesi durumunda, 'çok ciddi bir durumun' ortaya çıkabileceği ifadesini kullandı.

Kıbrıs konusunda bugün yapılması öngörülen toplantının ertelenmesinin ''son söz'' olmamasını umduklarını belirten Merkel, ''Ankara tutumunu değiştirmezse, AB üyelik müzakereleri bu biçimde sürdürülmeyecek'' dedi.

Merkel, bugün başkent Berlin'de, Almanya'nın gelecek yıl AB ve G-8 dönem başkanlıklarını üstlenecek olması nedeniyle ülkesinin ele alacağı ağırlıklı konuları görüşmek üzere düzenlenen özel kabine toplantısına katıldı.
BBC Turkish
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 01:31:32
Güncelleme :6 Kasım 2006 Pazartesi 02:02:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Efe Yavuz IP: 81.213.141.xxx Tarih : 6.11.2006 13:02:09
Hadi ya sorumluluklarını yerine getirmeyen kim acaba? Bağımsızlıkçı ulusal değerlerine sahip çıkan kimse AB yi istemiyor bu ülkede ama sesleri henüz pek çıkmıyor. İsteyenlerse ya ümmetçiler ya ayrılıkçılar ya da emperyalistlerin işbirlikçileridir...