19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Mesut Yılmaz'a beraat

Eski Başbakan Mesut Yılmaz, işadamı Korkmaz Yiğit'e hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, Yılmaz'ın avukatı Erden Arısoy ve Yiğit'in avukatı Kerem Hasbakkal katıldı.

Avukat Hasbakkal, şikayetlerini tekrarlayarak, Yılmaz'ın dava konusu sözlerinin 2 gün boyunca televizyon kanallarında ve gazetelerde haber olarak yayınlandığını, tanık olarak dinlenen bazı muhabirlerin de iddialarını doğrular nitelikte ifadeler verdiklerini söyledi.

Cumhuriyet Savcısı Yücel İldeniz, sanık Mesut Yılmaz'ın dava konusu sözleri, TBMM'deki bir soruşturma komisyonuna ifade verdikten sonra çıkışta gazetecilerin soruları üzerine söylediğini kaydetti.

Savcı İldeniz, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin benzer bir olayda verdiği kararda, bir habere konu beyanatı veren kişinin, beyanında suç teşkil eden hususlar olması halinde bunun basın organlarında yayınlanmasından doğacak basın suçundan sorumlu tutulmayacağı kararı verdiğini hatırlatarak, Yılmaz'ın sözlerinin hakaret kabul edildiği takdirde "gıyapta hakaret" olacağını söyledi.

"Gıyapta hakaretin" de 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 125. maddesinde düzenlendiğini ve maddede gıyapta hakaretin oluşması için en az 3 kişinin tanıklığına gerek duyulduğunun belirtildiğini ifade eden İldeniz, davacı Yiğit'in avukatları hakaret içeren sözleri doğrulayan 3 tanık gösteremediğinden suçun kanıtlanamadığına işaret etti.

Savcı İldeniz, üzerine atılı suçun unsurları oluşmadığından sanık Mesut Yılmaz'ın beraatine karar verilmesini talep etti.

Yılmaz'ın avukatı Erden Arısoy da Cumhuriyet Savcısı İldeniz'in esas hakkındaki mütalaasına katıldığını belirterek, müvekkilinin beraatine karar verilmesini istedi.

Yargıç Mehmet Nuri Öztürk, esas hakkındaki mütalaa doğrultusunda sanık Mesut Yılmaz'ın beraat ettiğini açıkladı.


aa
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2006 Çarşamba 12:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?