22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Mezara kadar değil,pazara kadar

Eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek, bugünlerde ''siyasi evliliklerin'' olduğunu kaydederek, ''İnsanlar, bir genç kızla oğlan evlenir 'Allah bir yastıkta kocatsın ölene kadar beraber olasınız' diye dua eder. Bunlarınki ölene kadar değil, öğlene kadar'' dedi.

AK Parti Mamak İlçe Teşkilatına çeşitli partilerden katılımlar dolayısıyla Mamak Kültür Merkezinde tören düzenlendi. Burada konuşan Çiçek, daha önce başka partilerde hizmet vermiş kişilerin ''doğru ve yerinde bir kararla, halkın temsilcisi olan AK Parti saflarında siyaset yapmak üzere aralarına katıldığını'' söyledi.

Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Van'da yüzbinleri bir araya getiren ''Gençlik Şöleni''nde bulunduğunu belirterek, ''Türkiye'nin her tarafından AK Parti heyecanının dalga dalga yükseldiğini'' kaydetti. Türkiye'nin en sıkıntılı döneminde, 5 yıl gibi bir iktidar hizmetinden sonra ''halkın huzuruna çıkabilmenin her babayiğidin harcı olmadığını'' ifade eden Çiçek, şöyle devam etti: ''Biz çok hükümetler gördük. Sizler yakın tarihimizde 57. Hükümet'i gördünüz. 56. ve 55. hükümeti gördünüz. Onlar otel salonlarının dışına çıkamadılar. Halkın huzuruna çıkamadılar. Bugün eğer AK Parti Türkiye'nin bir başka ucunda yüzbinleri toplayabiliyorsa bunun herkes tarafından iyi düşünülmesi lazım.''

Çiçek, ''halktan destek bulan tek partinin AK Parti olduğunu'' savunarak, ''Diğerlerini bölüyorsunuz, topluyorsunuz, çarpıyorsunuz, çıkarıyorsunuz, her türlü işlemi yapıyorsunuz. Hepsini bir araya getiriyorsunuz bir AK Parti etmiyor'' diye konuştu. Millet için siyaset yaptıklarını ifade eden Çiçek, 5 yıl önce Türkiye'nin ''borçlarını ödeyemeyen, memurlarına maaşını bile Gölcük ve Sakarya depreminde toplanan paralardan ödeyen'' bir devlet olduğunu ancak şimdi ''hatırı sayılır'' bir hale geldiğini söyledi.

Çiçek, Türkiye'nin ikinci lig takımıyken birinci lig takımı haline geldiğini kaydederek, ''5 yıl sonra Türkiye şampiyonluğa oynayan bir ülke haline gelecektir. İnşallah 22 Temmuz Seçimleri bunun önemli bir adımını teşkil edecektir'' dedi.

''BARAJDAN KORKUYORLAR''

Çiçek, insanların bir araya gelmesinden mutluluk duyduklarını ifade ederek, şunları söyledi: ''Ama hizmet için bir araya gelmeleri lazım. Çünkü siyaset, millete hizmet için yapılan işin adıdır. Hizmet yapacaksanız bir araya gelirsiniz. Bunların çoğunun bir araya gelmesi baraj korkusundandır. Barajdan korkuyorlar,yüzde 10 barajını aşamamaktan. İnsanlar, bir genç kızla oğlan evlenir 'Allah bir yastıkta kocatsın ölene kadar beraber olasınız' diye dua eder. Bunlarınki ölene kadar değil, öğlene kadar. 22 Temmuz akşamına kadar beraber olacaklar. 23 Temmuz sabahı herkes kendi yaylasına gidecek.''

Çiçek, Türkiye'nin çok büyük bir ülke olduğunu belirterek, ''Türkiye yönetilecekse iyi yönetilmesi lazım. Bunun yolu da istikrardan geçiyor. Bunun yolu bir tek partiden, tek başına iktidar olmasından geçiyor. Bunun adresi de bugün AK Partidir'' dedi.

DİĞER KONUŞMALAR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya da AK Partinin halkın içinden çıkmış kişiler tarafından kurulduğunu kaydederek, şunları söyledi: ''Anadolu'nun her yerinde insanlar hakikati görmekte. Kararını vermiş. Bu milleti göz ardı edenler, yakasından nasıl ki 3 Kasımda 3 lideri sandığa gömdüyse, bu sefer de bunları sandığa gömecek. Bunları yukardan aşağıya, aşağıdan yukarı, soldan sağa, sağdan sola topladığımızda hepsinin tamamı bir AK Parti etmiyor. Asıl olan milletin gönlüne taht kurmaktır.''

Daha sonra, Cemil Çiçek, Necati Çetinkaya ve TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin, AK Partiye katılanlara rozet taktı.
a.a
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2007 Cumartesi 00:42:45
Güncelleme :19 Mayıs 2007 Cumartesi 08:12:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?