30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

MHP: Bu iki yüzlü siyasettir!

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, DTP'li yöneticilerin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Köksal Toptan ile yaptığı görüşmeyle ilgili, ''Parlamentoda PKK'nın siyasal uzantısı olan DTP ile ilgili görüşmelerin mimarı Başbakan'dır'' dedi.

Vural, Meclis'te gazetecilere yaptığı açıklamada, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ve beraberindeki heyetin Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Toptan ile ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek ile görüştüğünü hatırlattı.

Bu görüşmelerin arkasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu öne süren Vural, "TSK'nın kara harekatından sonra DTP'nin bir takım yerlerle görüşmesi; tamamen siyasi bir çözüm arayışına ilişkin bir paket hazırlığının varlığını ortaya koymaktadır" dedi.

Vural, "Başbakan, 'Ben PKK'ya terör örgütü demeyenle ne görüşeceğim' ifadesini kullanırken el altından da terör örgütünün maşası olarak nitelendirdiği DTP ile siyasi çözüm zemini başlatmıştır. Bunlar tesadüfi değildir. AKP ile DTP arasında PKK'nın siyasi çözümü konusunda bir iletişim ağı kuruldu" diye konuştu.

"İki yüzlü siyaset..."

PKK'nın bitirilmesine yönelik bir irade ortaya konduğunu, TSK'nın da başarılı bir kara harekatı gerçekleştirdiğini ifade eden Vural, bu iradeyi yok etmek için ABD'den, Barzani'den ve Talabani'den taleplerin geldiğini söyledi.

Vural, bu taleplerin ardından hükümetin organizasyonunda DTP ile görüşme yapıldığını iddia ederek, "Bunlar tesadüf değil, Türkiye'ye yönelik bir tezgahın, planlanmış bir oyunun parçasıdır. Bunun da baş aktörü Başbakan Erdoğan'dır. Bu, iki yüzlü bir siyasettir. Görüşmelerde neyin pazarlığını yapıyorsunuz, ne görüşüyorsunuz? Hangi çözüm paketi üzerinde çalışıyorsunuz? Bunu açıklasınlar" diye konuştu.

MHP'li Vural, CHP'nin terör konusunda genel görüşme açılması yönündeki önerisinin ön görüşmesinin gelecek hafta yapılmasının planlandığını bildirdi.

Vural, "Biz her zaman terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlerle ilgili bilgi verilmesini istedik. CHP'nin bu öngörüşmelerini yapmak istediği konuyla ilgili AKP de olumlu baktığını ifade etti. Gizli yapılıp yapılmayacağı konusunda bir karar yok. Hükümetin takdiridir" dedi.

...
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 15:03:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?