16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

MHP: Cinayetin arkasında dış güçler var

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ali Işıklar, Karadeniz bölgesinin ajanların cirit attığı alan haline geldiğini söyledi.
MHP Amasya İl Başkanlığı'nın düzenlediği bir toplantıya katılmak üzere 

Amasya'ya gelen Işıklar, Türkiye'de gündemin değiştirilmesi için Ermeni kökenli gazeteci Hrant Dink'in öldürüldüğünü ileri sürdü.
Papaz cinayetinin ardından Hrant Dink cinayetinde de zanlının Trabzonlu olmasının dikkat çekici olduğuna değinen Işıklar, Karadeniz insanının yaşadığı bölgenin Gürcistan kapısının da açılmasıyla ajanların cirit attığı bir bölge haline geldiğini söyledi. 

Işıklar, her iki olayı da gerçekleştiren zanlıların yaşı, durumu ve konumu itibariyle ekonomik argümanlar kullanılarak yönlendirilen insanlar olduğunu ima ederek, "Karadeniz Bölgesi'nde insanlarımızın heyecan ve hissiyatının rahat kullanılabilecek bir alan olarak seçildiği müşahade ediliyor" yorumunu yaptı. 

TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNİ DEĞİŞTİRDİLER 

Hrant Dink cinayetinin dış mihrakların gündem değiştirme çabası olduğunu belirten Işıklar, bu filmin Türkiye'de daha önce de sahnelendiğini dile getirdi. Türkiye'nin yönünü Kerkük'e çevirdiği, Irak'a yoğunlaştığı sırada bu cinayetin işlendiğini anlatan Işıklar, sözlerini şöyle tamamladı: "Televizyonlar saat başı Kerkük'ten bahsederken, cinayetle birlikte Kerkük olayı bıçak gibi kesildi. Olayda, Türkiye, Irak politikasında Amerika'nın nasırına bastığı gerekçesiyle 'Siz buraya yönelirseniz sizinle oynarım' tehdidini görüyorum. Geçmişte de, dış güçlerin ayağına bastığınızda dikkatleri başka yöne çekecek olaylar gerçekleştirilirdi."
iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2007 Pazar 14:25:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?